Kukalj: U Baru trenutno oko 5.400 gostiju

"Svjedoci smo da će nastavak ljetnje turističke sezone upravo zavisiti od epidemiološke situacije. Od poštovanja mjera zavisi odvijanje dalje sezone"

4643 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Turistička sezona je u jeku a u Baru trenutno boravi oko 5.400 gostiju, što je 10 puta više u odnosu na isti period prošle godine, kazao je za agenciju Mediabiro direktor TO Bar Emil Kukalj.

"Najviše gostiju je na privatnom smještaju a određeni broj turista je u hotelima. Nadamo se da će ih biti sve više i u narednom periodu“, kazao je on.

Najviše gostiju je iz Srbije, BiH, Ukrajine, Rusije...

turisti Bar
foto: Mediabiro

Epidemiološka situacija je, kaže Kukalj, na zadovoljavajućem nivou.

"Međutim, svjedoci smo da će nastavak ljetnje turističke sezone upravo zavisiti od epidemiološke situacije. Od poštovanja mjera zavisi odvijanje dalje sezone", napominje Kukalj.

On je istakao da su morali i da otkažu tradicionalnu manifestaciju "Ljeto sa zvijezdama".

turisti Bar
foto: Mediabiro

"Odgovorni smo i ne želimo da dovedemo u pitanje zdravlje naših građana pa smo odlučili da tu manifestaciju organizujemo u nešto drugačijem obliku gdje će na barskoj rivijeri biti organizovano više manjih manifestacija koje neće podrazumijevati oklupljanje velikog broja ljudi. Tu ćemo pokušati da predstavimo tradicionalnu gastroponudu i suvenire", kaže Kukalj.

Apelovao je na građane i turiste da poštuju mjere i da se vakcinišu.

Bonus video: