Veliki požar na ulazu u Podgoricu: "Stavljen pod kontrolu"

Sve ekipe vatrogasaca su na terenu

61761 pregleda 177 reakcija 24 komentar(a)
Sa mjesta požara, Foto: Boris Pejović
Sa mjesta požara, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2021. 18:47h

Na ulazu u Podgoricu iz pravca Golubovaca je oko 12 sati izbio veliki požar koji je zahvatio dio Ćemovskog polja.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada su saopštili da su uspjeli da požar stave pod kontrolu.

Sve ekipe vatrogasaca su na terenu.

Sumnja se da je požar podmetnut, a komandir Vatrogasne službe Goran Janković je najavio krivičnu prijavu protiv NN lica.

Iz Službe zaštite i spasavanje su saopštili da će zbog današnjeg podmetnutog požara biti pokrenuta krivična prijava protiv NN lica zbog izazivanje opšte opasnosti.

"Pored izazivanja opšte opasnosti, takođe se ovim krivičnim djelom uništava šumski potencijal Podgorice, dok se pripadnici naše Službe izlažu životnoj opasnosti u cilju zaštite sugrađana i javnog prostora. Ekipe su i dalje na terenu i prate razvoj situacije", dodali su iz te Službe.

Istakli su da je izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se radi o požaru širokih razmjera koji se pruža u reonu između mjesta Zelenika do stovarišta KIPS-a.

Koordinisanom akcijom više ekipa, i pored vjetra koji otežava gašenje, pripadnici Službe su uspjeli da stave požar pod kontrolu.

Još jednom su apelovali na građane da se u narednim danima zbog pogoršanja vremenskih prilika i povećanja rizika od nastanka požara pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom i da u slučaju potrebe za tim za svaku vrstu pomoći i savjeta obavijeste Službu zaštite.

"Podsjećamo da je izazivanje požara kršenje niza zakona i da će sve nadležne službe i organi pratiti stanje na terenu i u slučaju nepoštovanja zakona reagovati".

Bonus video: