"Disciplinski postupak protiv Kandića, Mercedes koristio u privatne svrhe nedjeljom"

"Vozilo je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi na raskrsnici ulica Serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića"

20816 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Vladin “mercedes” koji je učestvovao u udesu, Foto: Privatna arhiva
Vladin “mercedes” koji je učestvovao u udesu, Foto: Privatna arhiva

Generalna sekretarka Vlade Crne Gore donijela je odluku o pokretanju disciplinskog prostupka protiv zamjenika generalnog sekretara Vlade Crne Gore, Nikole Kandića, zbog sumnje da je učinio težu povredu službene dužnosti.

U odluci je navedeno da je 2. maja 2021. godine, u Podgorici, neradnog dana – nedjelje, nepravilno koristio i raspolagao povjerenim sredstvom - službenim vozilom marke "Mercedes", registarskih oznaka PG KE 819, u privatne svrhe, a koje vozilo je navedenog dana oko 20 časova učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi na raskrsnici ulica Serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića, zbog čega je ODT Podgorica protiv njega podnijelo optužni predlog zbog postojanja osnovanje sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore poziva svu zainteresovanu javnost da u ovom postupku kao i u postupcima koji se vode pred drugim državnim organima poštuju pretpostavku nevinosti kao Ustavno načelo svakog postupka koji nije okončan konačnom i pravosnažnom odlukom, a o odluci nakon okončanja disciplinskog postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Povezani članci

08. Jul 2021.

ODT: Kandić pijan izazvao udes, pa pobjegao

Bonus video: