Došljak traži stan, obećala Kovačević

U decembru 2015. godine Kovačević najavila da će problem sa smještajem uskoro riješiti
90 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Došljak, Foto: Borko Ždero
Zoran Došljak, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 18.11.2017. 19:49h

Iako su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja najavili da će stambeno pitanje Zorana Došljaka ubrzo biti riješeno, od tada je prošlo skoro dvije godine, a to se nije dogodilo.

Došljak je trećeg decembra 2015. ostao bez krova nad glavom, odnosno iseljen sa dvojicom sinova iz kuće na Tuškom putu, jer na tom mjestu sada grade treću zgradu za penzionere.

Kako je kazao „Vijestima” Došljak i dalje je podstanar, od obećanja nije ništa ispunjeno, a najviše je ogorčen na nadležne iz svog preduzeća „Željeznice”, do čijih direktora ne može da dođe.

“Pokušavao sam da dođem do njih, da porazgovaramo, da mi iznađu rješenje, jer ima radnika kojima preduzeće plaća zakupninu, imamo i stanove, pa valjda može da me zapadne jedan”, kazao je Došljak.

On je rekao da je od kada je iseljen podstanar, plaća zakup na Zabjelu, a jedan sin je u međuvremenu se oženio.

“Drugi sin mi je invalid, na jednom oku mu je nedavno ugrađena proteza, operacija je bila u Beogradu, a bio sam prinuđen da zbog toga podignem kredit”, kazao je Došljak.

Istakao je da je zvao bivšu ministarku Zoricu Kovačević, da je podsjeti šta je obećano.

“Zvao sam je kada sam saznao da prelazi na drugo radno mjesto i kazala mi je tada da je moj slučaj ostavljen budućem ministru. Tako prođoše dvije godine”, ogorčen je Došljak.

Tadašnja ministarka Kovačević izjavila je u decembru 2015. da je kontaktirala „izvršnog direktora Željeznice Ivana Čolakovića kako bismo pronašli rješenje za porodicu Došljak “. Tada je najavljeno je da će to biti urađeno skoro.

Došljak je 24 godine živio u kući koja je bila u vlasništvu Željeznice, a koja mu je data na korišćenje kako bi uvijek bio dostupan za rad na kontaktnoj mreži.

Iz Željezničke infrastrukture su ranije saopštili da rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u ŽICG AD Podgorica, pa i Zorana Došljaka, može se regulisati isključivo po kriterijumima i postupku utvrđenim Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih.

Bonus video: