Franović: Opština da uloži u Bjeliše ono što je planirano i usvojeno

On je dodao da u ovu MZ “mora biti uloženo još 100.000 eura” predviđenih budžetom “i od tih sredstava nećemo odustati”
93 pregleda 2 komentar(a)
Zarija Franović Bjeliši, Foto: Privatna arhiva
Zarija Franović Bjeliši, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.11.2017. 16:28h

OO DPS Bar nastavio je danas u Bjelišima seriju konferencija za medije posvećenih infastrukturnim radovima u barskim mjesnim zajednicama. U ulici Stara pruga, gdje se izvode radovi na potezu dugom 900, a širokom 5,5 metara, partijski koordinator za MZ Bar IV i Bar V Zarija Franović kazao je da se oni “konačno završavaju poslije dužeg vremenskog perioda”.

On je napomenuo da je ovo “strateška ulica za Bar” jer je alternativa saobraćajnici preko nadvožnjaka u slučaju da se na tom bulevaru desi neka nezgoda.

"Ulica će biti završena za par dana, asfaltirana u punom profilu. Vrijednost projekta je 103.000 eura i finansira se iz kredita KFW banke, koji je inače tretiran kroz izgradnju primarne kanalizacije i ovog dijela kolektora u dužini preko 800 metara. Taj posao je vrijedan preko 300.000 eura, i samo je jedan od onih koji se privode kraju u ovoj mjesnoj zajednici", rekao je Franović na gradilištu.

On je dodao da u ovu MZ “mora biti uloženo još 100.000 eura” predviđenih budžetom “i od tih sredstava nećemo odustati”, ističući da bi bilo veoma dobro da se uporedo asfaltiraju sporedne ulice koje gravitiraju ulici Stara pruga.

"U ovoj MZ nećemo odustajati od onoga što je zacrtano akcionim planom, a to je rješavanje sekundarne vodovodne i kanalizacione strukture, posebno u naseljima Rena i Ahmetov brijeg. U fazi je priprema program uređenja prostora za 2018, tu će biti dodatnih sredstava za ovu MZ, pa da podsjetim nadležne u opštini da će to biti nova sredstva za ovu MZ i nove vrijednosti, dakle 100.000 eura moraju se uložiti u ovoj godini, možda dijelom čak i prenijeti, a ostalih 100.000 dodatno planirati za 2018. kako bismo završili prioritete", rekao je pored ostalog Franović.

Bonus video: