Nastavak saradnje karnevalista dviju država

"Nadam se da će se već sljedeće godine održati u punom kapacitetu, i da ćemo ubuduće zajedno slaviti još mnogo jubileja", kazao je Božović

1845 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović proteklog vikenda bio je gost na jubilarnom 15. međunarodnom karnevalu u Leskovcu, na poziv gradonačelnika Leskovca i predsjednika Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) za Srbiju Gorana Cvetanovića i direktora Turističke organizacije grada Leskovca Nebojše Kocića.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, Božović koji je i funkcioner FECC-a je bio i gost na konferenciji za novinare i svečanom prijemu koji je gradonačelnik upriličio za predstavnike Federacije.

"Ovaj jubilej ima veliki značaj za Vaš grad, Srbiju i cijelu međunarodnu karnevalsku porodicu. Međunarodni karneval u Leskovcu je veoma respektabilan i trudićemo se da nikada ne prođe bez karnevalskih grupa iz Crne Gore. Nadam se da će se već sljedeće godine održati u punom kapacitetu, i da ćemo ubuduće zajedno slaviti još mnogo jubileja", kazao je Božović.

On je bio i predsjednik žirija za dodjelu nagrada na ovom međunarodnom karnevalu.

Tivat je član Federacije evropskih karnevalskih gradova od 2018. godine kada je organizovan i prvi međunarodni karneval u Tivtu.

Predstavnik FECC-a Crne Gore na 15. Leskovačkom karnevalu bila je i Valentina Božović, odbornica u Skupštini opštine Tivat.

Bonus video: