Povodom Dana osnivanja TO Budva i Dana državnosti nastupi Simfonijskog orkestra RTS, Gradske muzike i Dubioza kolektiva

"Očekuju nas novi izazovi, novi trendovi, nove kreativnosti i mnogo rada da održimo zavidne standarde koje smo tokom proteklog perioda postavili"

3671 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

U organizaciji Turističke organizacije Budva i JU "Grad teatar", večeras u 21 sat nastupiće Simfonijski orkestar i hor Radio-televizije Srbije, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Kako je saopšteno iz TO Budva, program pod nazivom “Top klasika” sačinjen je od najljepših minijatura klasične muzike i simfonijskih obrada tradicionalnih pjesama i igara, a veče će "zaokružiti" vatromet nad Budvom.

"Dan državnosti, 13. jul, Budva će obilježiti svečanim defileom Gradske muzike u 8 ujutro, a orkestar koji već više od vijeka čini jedan od najprepoznatljivijih simbola kulture najstarijeg grada na Jadranu održaće i koncert iste večeri od 20 sati, saopšteno je iz TO Budva.

Bosansko-hercegovački sastav "Dubioza kolektiv" nastupiće 13. jula od 21.30 časova.

"Očekuju nas novi izazovi, novi trendovi, nove kreativnosti i mnogo rada da održimo zavidne standarde koje smo tokom proteklog perioda postavili, ali i odemo korak naprijed, jer smo uvijek bili pioniri i vizionari i želimo da tako i ostane. Bez naših sugrađana i turističke privrede ne bi bilo moguće tako se pozicionirati, pa koristimo priliku da im zahvalimo na partnerstvu koje našu turističku destinaciju čini snažnom i stabilnom", poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva povodom 17 godina od osnivanja.

Bonus video: