uputio čestitku povodom 13. jula Dana državnosti Crne Gore.

Jokić: Uvijek ću se zalagati za društvo i državu na koju svi možemo biti ponosni

"Čuvamo državu i tekovine antifašizma. Vjerujemo u Crnu Goru okrenutu budućnosti", istakao je Jokić

5073 pregleda 11 komentar(a)
Jokić, Foto: Opština Kotor
Jokić, Foto: Opština Kotor

Uvijek ću se zalagati za društvo i državu na koju svi možemo biti ponosni. To je država bez podjela, ona kojoj se vraćamo, a ne ona iz koje se odlazi, poručio je danas Vladimir Jokić, predsjednik Opštin Kotor.

On je uputio čestitku povodom 13. jula Dana državnosti Crne Gore.

"Trinaesti jul je istorijski značajan datum za Crnu Goru, kako zbog toga što je na današnji dan 1878. godine priznata na Berlinskom kongresu kao samostalna država, tako i zbog osam decenija od početka prvog ustanka protiv fašizma u porobljenoj Evropi. Čuvamo državu i tekovine antifašizma. Vjerujemo u Crnu Goru okrenutu budućnosti", istakao je Jokić.

On je dodao da je Kotor grad istorije, tradicije i običaja, koji baštini sklad i zajedništvo.

"U svojstvu predsjednika Opštine Kotor uvijek ću se zalagati za društvo i državu na koju svi možemo biti ponosni. To je država bez podjela, ona kojoj se vraćamo, a ne ona iz koje se odlazi. Srećan Dan državnosti! Slava borcima protiv fašizma!", poručio je Jokić.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Povezani članci

13. Jul 2021.

Crna Gora obilježava 13. jul - Dan državnosti