OGLASILI SE POVODOM TEKSTOVA O OBEZBJEĐENJU članova PORODICE premijera

UP: Štićene ličnosti pod nadzorom tokom putovanja u zemlji i inostranstvu

"Policija obezbjeđuje i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Vlade Crne Gore"

15330 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije Crne Gore oglasili su se povodom, kako su naveli, učestalih tekstova o načinu obezbjeđivanja članova uže porodice predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, tačnije njegovih kćerki tokom boravka u Srbiji.

"Članom 3 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisuje se, između ostalog da policija obezbjeđuje i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je članom 14 Uputstva o sadržaju mjera i stepenima zaštite ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisano da se u obavljanju poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti preduzimaju preventivno-operativne mjere, fizičke mjere, tehničke mjere (protiv-diverzione, preventivno-tehničke i protiv-požarne), zdravstvene mjere, biološko-sanitarne i higijensko-epidemiološke mjere.

"Članom 3 istog dokumenta propisano je da poslove obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše službenici Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Sektoru policije posebne namjene. Poslovi obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše se po mjestu rada, stanovanja, privremenog boravka, u pokretu i zadržavanju, kao i tokom putovanja u zemlji i inostranstvu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Preporučujemo za Vas