Polemika Krivokapića i Markovića: Ko je kad čestitao i postoje li dvije Crne Gore

Oni su kazali da se ubuduće neće baviti "ovako jeftinim politikantskim mantrama", pogotovo ne u vremenu kada imaju preča posla, a to je kako što prije zemlju oporaviti "od pustoši koje nam je ostavila vladavina današnjih brižnika iz DPS-a"

19754 pregleda 35 reakcija 41 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Nekadašnji premijer je za vrijeme svog mandata uputio primjedbu, nepotrebno dramatizujući aktuelni momenat, pogotovo ako imamo u vidu da je isti Marković svojevremeno kao premijer na Twitteru čestitao Dan državnosti, ne 13. jula, već jedan dan kasnije, saopšteno je Kabineta predsjednika Vlade.

Iz Kabineta su reagovali povodom današnje objave poslanika Demokratske partije socijalista Duška Markovića da Krivokapić svojim građanima nije čestitao Dan državnosti, poručujući da je Crna Gora nedjeljiva i da je pitanje obraza i dostojanstva, a ne dnevne politike, pripadati joj i ponositi se njom.

Marković skrinšatovi
foto: Vlada Crne Gore

Oni su kazali da se ubuduće neće baviti "ovako jeftinim politikantskim mantrama", pogotovo ne u vremenu kada imaju preča posla, a to je kako što prije zemlju oporaviti "od pustoši koje nam je ostavila vladavina današnjih brižnika iz DPS-a".

Marković je danas na svom Tviter nalogu napisao da Krivokapić nije svojim građanima čestitao 13. jul, Dan državnosti, a ni crnogorskom narodu, "kako on iz milošte naziva naše građane"

On je takođe kazao da Krivokapiću ne zamjera "zato što je zaboga predsjednik Vlade, pa kao premijer ima tu obavezu“.

"Zaprepašćen sam da on, koji je sve stekao u ovoj zemlji, a i ponikao je u njoj, nema osjećaj pripadnosti slobodarskoj i nezavisnoj Crnoj Gori“, saopštio je on.

Marković je Krivokapiću poručio da ne postoje dvije Crne Gore, "da ih birate prema prilici ili raspoloženju".

"Crna Gora je jedna i jedina - nedjeljiva i svih nas, i pitanje je obraza i dostojanstva, a ne dnevne politike, pripadati joj i ponositi se njome!", naveo je Marković.

Bonus video: