Grbljani dali rok Opštini da im uplati novac

Oni gotovo deceniju unazad izdaju u zakup veliki zemljišni kompleks od gotovo dva miliona kvadrata Opštini za 50 hiljada eura

16466 pregleda 7 komentar(a)
Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović
Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović

Društvo “Jaz - Mrčevo polje“, koja okuplja gotovo 600 Grbljana, upozorilo je Opštinu Budva da će, ukoliko u roku od osam dana ne izmire obaveze iz ugovora o zakupu njihove đedovine u Mrčevom polju u zaleđu plaže Jaz, raskinuti ugovor.

To piše u dopisu u koji su “Vijesti“ imale uvid, a u koje je upućeno gradonačelniku Marku Careviću, koji je takođe Grbljanin.

Nekadašnja Nevladina organizacija “Jaz - Mrčevo polje“, koja je u međuvremenu registrovana kao Društvo sa ograničenom odgovornošću, gotovo deceniju unazad izdaje u zakup veliki zemljišni kompleks od gotovo dva miliona kvadrata Opštini Budva, na kome se nalazi dio auto-kampa sa parkingom, ali i veliki fudbalski tereni, te nekadašnji koncertni plato, za šta im Opština Budva godišnje plaća 50 hiljada eura.

“Pozivamo vas da ispunite obaveze iz ugovora o zakupu zemljišta koji je zaključen 7. marta 2019. Podsjećamo da je ugovor zaključen na osnovu vašeg zahtjeva na period od pet godine, te da je od ugovorenog perioda ostalo još tri godine“, piše u dopisu adresiranom na prvog čovjeka Budve.

Iz “Jaz - Mrčevo polje” upozoravaju Carevića da shodno odredbama ugovora Opština Budva izmiri obavezu, odnosno isplati zakupninu za 2021. u roku od osam dana.

“Ukoliko ne izvršite ugovorenu obavezu i ne uplatite zakupninu u ostavljenom roku, ugovor se automatski raskida shodno odredbama samoga ugovora. U slučaju raskida ugovora, pozivamo vas da predmetno zemljište i objekte oslobodite od stvari i ljudi te vratitie u posjed zakupodavcu, DOO “Jaz - Mrčevo polje“. Zemljište treba vratiti u stanju u kojem je bilo u trenutku kada je zakupcu predato u posjed“, piše u dopisu.

Opština Budva počela je da zakupljuje zaleđe plaže Jaz još dok je njome upravljala koalicija DPS-SDP, kada je napravljen koncertni plato, uoči koncerta Rolingstonsa, a potom je tu nastupila Madona, da bi se kasnije održavao muzički festival Sea dance.

Prvobitno je Opština plaćala godišnje po 80 hiljada eura, a potom čak i 120 hiljada eura, koje je koristila za pravnu borbu za povraćaj i uknjižavanje zemlje u Mrčevom polju. Međutim, dio vlasnika zemlje je formirao posebnu NVO “Jaz“, pa je Opština Budva, dok je na njenom čelu bio Dragan Krapović odlučila da godišnje i jednoj i drugoj NVO uplaćuje po 50 hiljada eura.

Bonus video: