Ponovo haos, prevoznici kupe putnike po ulicama

Ostali neće jer im “Simon vojaž” duguje novac

7310 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Oko trideset autobuskih prevoznih firmi koje bi morale da koriste usluge autobuske stanice u Beranama, i dalje izbjegavaju tu obavezu.

Oni bez ikakvih sankcija ostavljaju i uzimaju putnike izvan kruga autobuske, na ulicama i trotoarima.

“Samo četiri prevoznika ulaze u autobuska stanicu. Svi ostali bez ikakvih sankcija kupe i ostavljaju putnike po ulicama, zato sto im ‘Simon vojaž’ u stečaju duguje novac od prodatih karata”, kazao je Marko Babić, koji je zakupio imovinu te kompanije na šest mjeseci da bi se uspostavio red u autobuskom saobraćaju.

U “Simon vojažu”, najvećoj autoprevoznoj kompaniji na sjeveru, stečaj je uveden polovinom aprila, i računalo se da će se time završiti agonija koja je trajala čitavu godinu, koliko su radnici bili u štrajku.

Stečajna uprava priprema prodaju preduzeća i najavila je da će to biti cjelovita prodaja, kako bi se sačuvala djelatnost firme koja je od interesa za grad. U međuvremenu, Privredni sud je izdao u zakup imovinu preduzeću “Viktorija ekspres” da bi se što prije zaustavio haos koji vlada oko autobuske stanice.

“Viktorija” je vrlo brzo sve stavila u funkciju, ali prevoznici ne žele da koriste usluge autobuske stanice zbog ranijih dugovanja, mada su im iz “Viktorije” garantovali svakodnevnu isplatu novih potraživanja od prodaje karata.

“Niko od nadležnih ne reaguje, i njima može biti, umjesto da ima se oduzimaju linije. Zato pozivamo sve nadležne institucije i inspekcije da počnu da rade svoj posao, a mi vodimo evidenciju o tome ko je i koliko puta prekršio obavezu ulaska u autobuska stanicu. Ima prevoznika koji su do sada tu obavezu prekršili i do 80 puta, a samo poslije tri puta se po zakonu oduzima linija”, kaže Babić.