Zorić nije predao karton na vrijeme

“Članovi novog saziva STCG su izvršili svoju zakonsku obavezu i dostavili izvještaje o prihodima i imovini ili obavijestili Agenciju o prelasku sa jedne na drugu funkciju, izuzev javnog funkcionera Naoda Zorića, koji je izvještaj predao nakon isteka roka propisanog u Zakonu. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak”, rečeno je “Vijestima” iz Agencije

5678 pregleda 6 komentar(a)
Zorić, Foto: Luka Zeković
Zorić, Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je postupak protiv člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Naoda Zorića zbog sumnje da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

“Članovi novog saziva STCG su izvršili svoju zakonsku obavezu i dostavili izvještaje o prihodima i imovini ili obavijestili Agenciju o prelasku sa jedne na drugu funkciju, izuzev javnog funkcionera Naoda Zorića, koji je izvještaj predao nakon isteka roka propisanog u Zakonu. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak”, rečeno je “Vijestima” iz Agencije.

Skupština Crne Gore izabrala je 11. juna devet članova Savjeta RTCG, u kojem su i Veselin Drljević, Žarko Mirković, Marijana Camović Veličković, Amina Murić, Milica Špajak, Bojan Baća, Filip Lazović i Predrag Marsenić.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od imenovanja, a za one koji su u tom trenutku već bili na funkciji, da u istom roku Agenciju obavijeste o prelasku na novu. Za one koji propuste da ispune ovu zakonsku obavezu, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

“Vijesti” su već objavile kartone Mirković, Špajak, Baće, Lazovića i Marsenića.

Camović Veličković prijavila je da je vlasnica stana od 40 metara kvadratnih i automobila “tojota jaris” iz 2008. godine, koje je stekla kupovinom.

Pored toga, prijavila je 3.555 akcija u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Ona nije dala saglasnost za uvid u račune, ali je to uradila Murić.

Murić je osim 550 eura iz Savjeta, prijavila platu od 600 eura sa redovnog posla.

Ona je vlasnica “folksvagen pola” iz 2005. godine, koji je stekla kupovinom, a od 2017. godine vraća 30.000 stambenog kredita u ratama od 202 eura.

Za Drljevića i Zorića kartoni još nisu dostupni u registru Agencije.

Kartoni se objavljuju poslije administrativno-tehničke kontrole.

Bonus video: