"Upoznaj ukuse okoline Nikšića": Od čokolade, preko kozjeg sira, do malina

Učesnici ture posjetili su u Gornjem polju Anetu Božović koja se bavi proizvodnjom čokolade, siraru porodice Miljanić i malinjak Boža Draškovića, ali i obišli prirodne znamenitosti toga kraja, Vidov potok i estavelu gornjepoljski vir

9538 pregleda 3 komentar(a)
Biciklističkom turom završen prvi dio projekta, Foto: NVU Putevima predaka
Biciklističkom turom završen prvi dio projekta, Foto: NVU Putevima predaka

Biciklističkom turom koja je imala za cilj da poveže avanturistički sport, ekologiju, turizam i poljoprivredu, ali da prije svega promoviše lokalne proizvođače organske hrane, završen je prvi dio “Upoznaj ukuse okoline Nikšića" koji realizuje nevladino udruženje (NVU) “Putevima predaka”.

Učesnici ture posjetili su u Gornjem polju Anetu Božović koja se bavi proizvodnjom čokolade, siraru porodice Miljanić i malinjak Boža Draškovića, ali i obišli prirodne znamenitosti toga kraja, Vidov potok i estavelu gornjepoljski vir.

Drugi dio projekta, kada će biti organizovani seminari, biće nastavljen u avgustu.

Projekat “Upoznaj ukuse okoline Nikšića”, koji za cilj ima, kako je kazala Ana Petrović Njegoš, promociju poljoprivrede i turizma koristeći avanturističke sportove kao alat za povezivanje, finansijski je podržan od Opštine Nikšić putem Javnog konkursa za NVO za 2021. godinu.

Bonus video: