KAMPANJA CDT, raskrinkavanja I IJZ

Koje su najozbiljnije nuspojave vakcinacije?

"Društvenim mrežama svakodnevno kruže neistinite tvrdnje od onih o smrtnim slučajevima nakon vakcinacije, teškim posljedicama po zdravlje, pa do onih da se nakon vakcinacije za tijelo lijepe metalni predmeti", kazali su

12671 pregleda 3 komentar(a)
Galić, Foto: Printscreen
Galić, Foto: Printscreen

Najopasnija manipulacija o vakcini protiv kovida, a u isto vrijeme i najrasprostranjenija na društvenim mrežama i u medijima, svakako je ona o nuspojavama nakon vakcinacije, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

CDT, Raksrinkavanje i Institut za javno zdravlje pokrenuli su kampanju čiji je cilj borba protiv dezinformacija o vakcini i usmjeravanje građana da se o imunizaciji informišu kod stručnjaka a ne na društvenim mrežama.

"Iako su relevantne svjetske i domaće zdravstvene vlasti mnogo puta objasnile koje su nuspojave vakcinacije, društvenim mrežama svakodnevno kruže neistinite tvrdnje od onih o smrtnim slučajevima nakon vakcinacije, teškim posljedicama po zdravlje, pa do onih da se nakon vakcinacije za tijelo lijepe metalni predmeti", kazali su.

U današnjem videu, direktor IJZ-a, dr Igor Galić, objašnjava koje su najozbiljnije nuspojave vakcinacije i koliko često se javljaju.

Preporučujemo za Vas