"Carević inicirao raskid, a ne mi"

DOO “Jaz - Mrčevo polje” reagovalo povodom spora u vezi sa zakupom zemljišta u zaleđu plaže Jaz

5069 pregleda 2 komentar(a)
Zemljište na Jazu, Foto: Vuk Lajović
Zemljište na Jazu, Foto: Vuk Lajović

DOO “Jaz - Mrčevo polje“, čiji je osnivač nevladina organizacija, nije inicijator raskida ugovora o zakupu, već je nas Opština Budva dopisom obavijestila o jednostranom raskidu.

To se navodi u dopisu te NVO, koja godinama unazad izdaje u zakup veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz, na kome se nalazi parking, sportski tereni, ali i nekadašnji koncertni plato. Oni su prije nekoliko dana poslali dopis Opštini da izmiri zakupninu predviđenu ugovorom, ili će u suprotnom ugovor smatrati raskinutim. Kako bi upoznali javnost, oni su dostavili kompletnu prepisku sa Opštinom Budva i predsjednikom Markom Carevićem, gdje se vidi da je lokalna uprava inicijator raskida ugovora.

“U odgovoru na navedeni dopis Opštine smo istakli da je raskid ugovora neosnovan i zatražili održavanje sastanka. Međutim, obavijestili su nas da smatraju da je raskid ugovora osnovan, a o sastanku se nisu izjasnili. Iz svega navedenog, shodno odredbama predmetnog ugovora, zatražili smo od Opštine da isplati ugovorenu zakupninu u roku od osam dana, te ukoliko ne postupi po pozivu, da se ugovor automatski raskida i da su dužni da predaju zemljište, odnosno fudbalske terene nazad u posjed zakupodavca. Napominjemo da je ovakav potez Opštine i predsjednika za nas bio neočekivan, a pogotovo jer je uslijedio pred samu turističku sezonu kada to ni jednoj ni drugoj strani ne ide u korist”, navodi se u reagovanju DOO “Jaz - Mrčevo polje”.

Bonus video: