Održana tribina o značaju suvenira

U sklopu projekta osam polaznica će proći obuku za izradu suvenira, a jedan mjesec biće otvorena i suvenirnica na jedan mjesec

3271 pregleda 0 komentar(a)

U sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira - novog turističkog proizvoda", koji sprovodi nevladina organizacija (NVO) „Nikšići“, u Nikšiću je održana tribina na kojoj je razgovarano o značaju suvenira.

Jelena Peković, koordinatorka projekta, upoznala je učesnice tribine, žene koje se bave izradom suvenira, o cilju projekta, kao i o planiranim aktivnostima. Turistički vodič, Miljan Mijušković, kazao je da suveniri podsjećaju na grad gdje ste bili i na lijepe trenutke koje ste proveli, i da je potrebno da Nikšić ima suvenirnicu.

“U toku tribine žene koje se bave izradom suvenira, iznijele su probleme sa kojima su se do sada suočavale. Neki od tih problema su nedostatak podrške za izradu suvenirnice od vlasti (nakon odobravanja te ideje klasteru ‘Riznica’), mogućnost izlaganja samo na sajmovima i bez podrške za izlaganje u centru grada, bez obuke i bez sertifikata za podršku za izlaganje sopstvenih proizvoda i još mnogo problema koje će biti tema naredne tribine”, navodi se u saopštenju za javnost NVO “Nikšići”.

U sklopu projekta osam polaznica će proći obuku za izradu suvenira, a jedan mjesec biće otvorena i suvenirnica na jedan mjesec.

Projekat vrijednosti 4.224 eura podržan je od Opštine Nikšić i trajaće pet mjeseci.

Bonus video: