URA: Pozdravljamo razrješenje Višnjić, takvim kadriranjem se gubi fokus sa onoga što je radila prethodna vlast

Iz GP URA kazali da dobro što je odmah stigla reakcija od strane resornog ministarstva

10843 pregleda 351 reakcija 37 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA pozdravilo je odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da razriješi Radu Višnjić sa funkcije vršiteljke dužnosti direktorice Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru.

“Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelo jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Još više jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, saopšteno je iz medijskog tima GP URA.

Iz te partije navode da je imenovanje Višnjić dodatno polarizovalo društvo, narušilo građanski koncept i vrijednosti države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji svog školstva, ali da je dobro što je reakcija od strane resornog ministarstva stigla odmah.

Kažu i da se "ovakvim sporadičnim ekscesima" gubi fokus sa onoga što je prethodna vlast u nasljeđe ostavila sadašnjoj Crnoj Gori.

“Vaspitno-obrazovane ustanove koje su funkcionisale kao partijske košnice i ustanove u kojima se moglo desiti da u radnom angažmanu budu ljudi poput Rade Višnjić, ili na drugoj strani bivša direktorica podgoričke muzičke škole i bivša direktorica cetinjske gimnazije. Kako je moguće da je jedan Migo Stijepović bio na čelu prosvjete i kako je moguće da i dalje obnaša funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Eto to su plodovi vlasti DPS-a i njihove politike u gotovo svim sferama a ovakvim kadriranjem nove vlasti te stvari gube fokus”, navodi se u saopštenju GP URA.

Povezani članci

20. Jul 2021.

Razriješiće Višnjić dužnosti

Bonus video: