Razriješiće Višnjić dužnosti

Višnjić je prethodno, kao diplomirana učiteljica, imenovana za v.d. direktoricu na period od šest mjeseci, počev od 12. jula, nakon što je dužnosti direktorice razriješena Biljana Vukmanović

46324 pregleda 1149 reakcija 143 komentar(a)
Višnjić, Foto: Facebook
Višnjić, Foto: Facebook

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješiće Radu Višnjić dužnosti vršiteljke dužnosti direktorice Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Višnjić je prethodno, kao diplomirana učiteljica, imenovana za v.d. direktoricu na period od šest mjeseci, počev od 12. jula, nakon što je dužnosti direktorice razriješena Biljana Vukmanović, profesorica srpske književnosti i jezika.

Imenovanje Višnjić je izazvalo burne reakcije, kako iz nevladinog sektora, tako i iz političkih krugova, što djelova vlasti, što opozicije.

Protiv Višnjić je u januaru 2020. godine pokrenut disciplinski postupak nakon što je učenicima na času zadala da crtaju trobojku. Tada je dobila uslovni otkaz. Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

U jesen prošle godine je dobila otkaz, nakon što je preko vajber grupe pozivala učenike V-2 odjeljenja na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Bonus video: