Budva izlijepljena: Nije crnogorski, ako nije srpski

Mediteran reklame dok je na njihovom čelu bio Rađenović su poslale dopis i više urgencija Komunalnoj inspekciji i policiji, kao i Opštini Budva koja ni do danas nije uklonila nelegalne bilborde, a koji "u kontinuitetu protivpravno naplaćuju i ostvaruju nezakonitu dobit, a oglasnim porukama sa tih bilborda čine sve da podijele građane u Budvi"

26846 pregleda 90 reakcija 91 komentar(a)
Bilbord u Budvi, Foto: Čitalac Vijesti
Bilbord u Budvi, Foto: Čitalac Vijesti

Na više bilborda u Budvi, duž Jadranske magistrale i u gradu, kojima gazduje kompanija Lovćen film, vlasnik bioskopa Cadmus cineplex, osvanule su poruke “Nije crnogorski, ako nije srpski” koje prate popisnu kampanju.

Naime, riječ je o deset bilborda koje su ovoj formi date u sklopu ugovora o izgradnji bioskopa, ali koji umjesto da se isključivo koriste za promociju kinematografije, nerijetko se zlupotrebljavaju.

Bivši direktor opštinskog preduzeća “Mediteran reklame” Blažo Rađenović (URA) je još ranije pokrenuo spor u vezi sa zloupotrebom bilborda.

Naime, na osnovu dopisa od predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića ka Mediteran reklamama iz 2018. godine, a koji je uslijedio nakon više obaviještenja i ukazivanja od strane "Mediteran reklama" da firma "Lovćen film" konstantno krši ugovor kojim je predviđena promocija kinematografije i filma, a ne nikako izdavanje bilborda trećim licima i ostvarivanje profita, čime su se stekli uslovi da se iz plana privremenih objekata u reklamnom prostoru na teritoriju opštine Budva izbrišu svi reklamni sadržaji, tipa bilbordi koji su do tad bili uvršteni u plan privremenih objekata "Mediteran reklama", a na osnovu ugovora potpisanog između opstine Budva i firme "Lovćen film" kojim se određeni dio ugovora nametnuo kao obaveza firme "Mediteran reklame".

Upravni odbor opštinske firme Mediteran reklame je donio novi plan u kom su izbrisane sve pozicije "Lovćen filma" koje su do tad bile u planu i time su se stekli uslovi da se bilbordi uklone.

Kako to nije učinjeno u predviđenom roku te bilbordi nisu uklonjeni, Mediteran reklame dok je na njihovom čelu bio Rađenović su poslale dopis i više urgencija Komunalnoj inspekciji i policiji, kao i Opštini Budva koja ni do danas nije uklonila nelegalne bilborde, koji , kako je tada bilo navedeno u dopisima, u kontinuitetu protivpravno naplaćuju i ostvaruju nezakonitu dobit , a oglasnim porukama sa tih bilborda čine sve da podijele građane u Budvi, deziformišu javnost i stvore animozitet među građane.

Nelegalno postavljeni bilbordi su postali vlasništvo opštine Budva na osnovu sudskog epiloga kojim je "Lovćen film" od Opštine Budva prinudno naplatio uložena sredstva za kupovinu tih bilborde.

Bonus video: