Lovćen film: Bilborde smo ustupili za promociju dokumentarnog filma o popisu Gojka Raičevića

"Činjenica da se kao autor serijala i molbe ka nama potpisuje Gojko Raičević, najpoznatiji borac za slobodu medija u Crnoj Gori, koji je lično prošao golgotu zbog svojih stavova, ne dozvoljava nam da se mi u svojoj maloj podršci njegovom dokumentarnom serijalu olako povučeno već moramo istrajati u podršci filmu i sedmoj umjetnosti kao sredstvima promocije slobode u ovom slučaju”

8829 pregleda 7 komentar(a)
Bilbord u Budvi, Foto: Čitalac Vijesti
Bilbord u Budvi, Foto: Čitalac Vijesti

Pr Služba Lovćen filma je navela da je bilborde ustupila za promociju dokumentarnog filma o državnom popisu.

“Vezano za navode da se radi o zloupotrebi oglašavanja ističemo da se Lovćen film-u kao vlasniku bioskopa u Budvi sa molbom obratila crnogorska NVO u cilju promocije svog dokumentarnog filma čija je premijera planirana upravo u Cadmus Cineplex-u. Film za temu ima, po prvi put, nezavisno i temeljno obrađivanje državnog popisa koji je planiran upravo za ovu godinu što je sasvim u skladu sa misijom bioskopa. Činjenica da se kao autor serijala i molbe ka nama potpisuje Gojko Raičević, najpoznatiji borac za slobodu medija u Crnoj Gori, koji je lično prošao golgotu zbog svojih stavova, ne dozvoljava nam da se mi u svojoj maloj podršci njegovom dokumentarnom serijalu olako povučeno već moramo istrajati u podršci filmu i sedmoj umjetnosti kao sredstvima promocije slobode u ovom slučaju”, navodi se u reagovanju koje potpisuje PR služba Lovćen filma.

Smatrajući da je promocija dobrih domaćih filmova i projekata jedan od najvažnijih zadataka bioskopa, kako su naveli, lako smo odobrili ovu molbu nezavisnog sektora kao što ćemo činiti i u budućnosti.

“Želimo da iskažemo mišljenje da je za naše društvo pogubno da mnogi "slobodni građani", pa i tzv. nezavisni mediji unaprijed, dakle prije gledanja filma ili nekog drugog djela, osuđuju ono što nisu vidjeli jer im se tema ili čak autor ne svidjaju. To je i ovdje slučaj a to je u svakom vokabularu antidemokratija a mozemo slobodno reći i uvod u fašizam. Smatramo da to nikako nije put kojim naše društvo treba da ide. Na kraju moramo podvući da su svi ostali navodi u tekstu: "Budva izlijepljena: Nije crnogorski, ako nije srpski" neistiniti jer je potpuno obmanjivanje javnosti da su bilbordi u vlasništvu Opštine Budva jer nisu. Neistina je i da se brisanjem bilborda iz isključivo političkih razloga može promjeniti pisani dogovor o dugorocnom korišćenju istih koji je zasnovan upravo na važećoj odluci SO Budva i tako redom. Neistina je da je pokrenut spor od strane Mediteran reklame doo jer spor ne postojiNeistina je i da se krši ugovor i to je provizorna i tendenciozan tvrdnja novinara jer je akcija promocija dokumentarnog filma”, naveli su iz PR službe.

Tvrde da je nestina da su bilbordi "nelegalno postavljeni", jer, nasuprot tome postavljeni su baš po nalozima Mediteran reklame doo.

Lovćen film doo će i u budućnosti nastaviti da radi na isti, slobodan i transparentan, način kako je to uvijek do sada i radio.

Bonus video: