Dan opštine Bar: Izložba za početak, kraj pod starom maslinom

Finale kviza “Koliko poznajem svoj grad” je u dvorani “Topolica” narednog četvrtka, kada će biti odigrama i pozorišna predstava “Dok nas smrt ne rastavi” u režiji Mikija Manojlovića
172 pregleda 0 komentar(a)
maslina Mirovica, Foto: Arhiva Vijesti
maslina Mirovica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.11.2017. 20:31h

Tradicionalni višednevni program obilježavanja Dana opštine - 24. novembra, u Baru će večeras biti otvoren likovnom izložbom akademskog grafičara Jakše Ćalasana u Dvorcu kralja Nikole, u 19 sati. Do 28. novembra, predviđena su 24 događaja.

Sjutra će u Dvorcu, povodom Međunarodnog dana studenata, biti uručena rješenja o stipendijama, a za subotu su zakazani XI Krajinska koštanijada u Ostrosu i dječja manifestacija “Pjesmom do zvijezda” PPU “Svetionik” u Domu kulture.

U nedjelju slijedi IX Internacionalni karate turnir “Trofej Bara” u dvorani “Topolica”, a u ponedjeljak koncert “Četiri godišnja doba” u izvođenju Dine Desančić i Safeta Drljana u Dvorcu.

Sadnja borovih sadnica u Rekreativnom parku “Šumice” u organizaciji NVO Infosport CG je 21. novembra, a za 22. novembar su zakazani manifestacija “Hajde svijete budi dijete” JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” u Domu kulture, izložba slika “Duh Mediterana u apstraktnim kompozicijama” akademskog slikara Edina Kaplanija u galeriji “Velimir A. Leković”, te koncert učenika Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” u Dvorcu.

Finale kviza “Koliko poznajem svoj grad” je u dvorani “Topolica” narednog četvrtka, kada će biti odigrama i pozorišna predstava “Dok nas smrt ne rastavi” u režiji Mikija Manojlovića.

“Program u petak 24. novembra obuhvata polaganje cvijeća na prostoru nekadašnjeg barskog koncentracionog logora, polaganje cvijeća u Domu revolucije sa otvaranjem preuređene muzejske postavke NOB-a i Revolucije, te promociju Antifašističke mape TO Bar, svečani stroj IO '24. novembar' i svečanu sjednicu SO Bar. Istog dana će biti održani i ulična trka i koncert 'Grad je širok kao more', saopštili su iz Opštine.

U subotu, 25. novembra, počinje dvodnevna XVI “Maslinijada” u Starom Baru, a KUD “Jedinstvo” drži koncert “Svome gradu” u Domu kulture.

Proslava će biti okončana 27. i 28. novembra festivalom “Susreti pod starom maslinom” na Mirovici.

Iz Opštine su naveli da će aktivnosti na otvorenom biti obavljene “u zavisnosti od vremenskih prilika”.

Bonus video: