Zaprašivanja komaraca još nema

Borba protiv ove vrste insekata kasni jer je tender za izbor ponuđača koji će to raditi bio poništen, pa je morao ponovo da bude raspisan

6099 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zaprašivanje komaraca u Podgorici iako je najavljeno ove sedmice, prema tvrdnjama pojednih građana još nije počelo.

“Vijestima” je iz Glavnog grada najavljeno da će zaprašivanje komaraca početi ove sedmice.

“U naselju još nije bilo zaprašivanja komaraca, kraj je jula skoro, ali to još nije obavljeno”, kazala je jedna građanka sa Zabjela.

Borba protiv ove vrste insekata kasni jer je tender za izbor ponuđača koji će to raditi bio poništen, pa je morao ponovo da bude raspisan.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz Glavnog grada “saglasno ustaljenoj dinamici, tender za izbor subjekta koji ce vršiti zaprašivanje na području glavnog grada, raspisan je u prvom kvartalu tekuće godine”.

“Tender je poništen, jer nije podnijeta nijedna ispravna ponuda. Navedeni postupak je ponovljen u maju, na osnovu čega je donijeta Odluka o izboru najpovoljnije ponude. Shodno tome, predviđeno je da zaprašivanje počne tokom naredne nedjelje”, saopštili su iz Glavnog grada.

“Vijestima” se nekoliko građana tokom ovog mjeseca požalilo da je povećan broj komaraca u gradu, a da nisu primijetili da je rađeno zaprašivanje.

“Na Zabjelu su me komarci baš izboli kada sam bila u tom dijelu grada prije nekoliko dana”, navela je jedna sugrađanka.

Ona je kazala da koliko zna zaprašivanje komaraca do sada ove godine nije rađeno.

Kako su nedavno objavili mediji u Srbiji, u toj državi je virus Zapadnog Nila detektovan na teritoriji pet beogradskih opština, a najveću opasnost predstavljaju “kućni” komarci koji su zapravo i prenosioci virusa.

“Laboratorija Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća tokom analize izlovljenih komaraca sa teritorije grada Beograda detektovala je virus Zapadnog Nila na teritoriji opštine Palilula.

Bonus video: