"to je vrijeme prošlo"

Mandić: Uzalud DPS huška, jedini su oni izudarali zdrav razum građana i privrede

"Svi pamtimo njihov recept: s visine su, maskirani, držali distancu od građana i privrede i gledali u njihove prazne ruke i novčanike. Nema toga više", kazao je generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta i ljudske resurse u Ministarstvu zdravlja

10638 pregleda 16 komentar(a)
Sjedište Ministarstva zdravlja, Foto: Printscreen
Sjedište Ministarstva zdravlja, Foto: Printscreen

Sve građane, njihov zdrav razum, privredu, i budžet udarala je samo Demokratska partija socijalista, ali je to vrijeme prošlo, poručio je generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta i ljudske resurse u Ministarstvu zdravlja, dr Slobodan Mandić.

Mandić je reagovao na današnje saopštenje Komisije za zdravstvo DPS-a, iz koje su ocijenili da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović novim protivepidemijskim mjerama "udarila na ugostitelje, turizam, zdrav razum i budžet građana".

"U kontekstu borbe protiv koronavirusa vrhunac je bio u julu prošle godine kada smo bili prekrižani na svjetskoj turističkoj mapi. A, kada su novčanici i naših građana i naših privrednika bili prazni. Bez velike polemike i riječi nedostojnih u javnoj komunikaciji, premda je jasno da DPS Crnu Goru i dalje smatra svojom prćijom zaboravljajući da se sad samo svojima kod kuće tim riječima mogu obraćati, dovoljno je da se okrenete oko sebe i uporedite DPS sezonu i ovu sad. S prošlogodišnjih 14 hiljada turista na današnji dan prošle godine, uporedite 140 hiljada stranaca na našoj obali sad", naveo je Mandić.

Ljudi koji danas žive, rade i zarađuju dobro znaju, kako je kazao, da ih je DPS "prošle godine u ovo vrijeme zaključao".

"Bez ikakvog rezultata - niti su spasili zdravlje ni sezonu ni privredu. Naprotiv. Izazvali su katastrofu. U ljeto 2020. godine, rad noćnim klubovima je bio zabranjen, ograničeno je bilo kretanje među opštinama, zabranjena ili ograničena ugostiteljska djelatnost u više opština. 21. jula prošle godine ponovo je proglašena epidemiju zarazne bolesti novog koronavirusa na cijeloj državnoj teritoriji, scenario koji danas nastojimo da izbjegnemo mjerama koje su privremenog karaktera. Uzalud DPS huška. Svi pamtimo njihov recept: s visine su, maskirani, držali distancu od građana i privrede i gledali u njihove prazne ruke i novčanike. Nema toga više", zaključio je Mandić.

Preporučujemo za Vas