Perović sveštenik pri Crkvi Svetog Đorđa u Podgorici

Joanikije je kazao da su Perović i Jovanović zatražili da idu na nove dužnosti

11286 pregleda 55 reakcija 56 komentar(a)
Perović u Cetinjskom manastiru, Foto: mitropolija.com
Perović u Cetinjskom manastiru, Foto: mitropolija.com

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović biće novi sveštenik pri podgoričkoj Crkvi Svetog Đorđa.

Iz MCP je saopšteno da je današnja liturgija u Cetinjskom manastiru, koju je služio mitropolit Joanikije, ujedno i oproštaj cetinjskih sveštenika Perovića, Obrena Jovanovića i Anđelka Boričića od dosadašnjih parohija, zbog prelaska na nove svešteničke dužnosti.

Jovanović, koji je bio i sekretar MCP, novi je arhijerejski namjesnik hercegnovski, dok će Boričić biti u svešteničkoj službi u Gornjo-grbaljskoj parohiji.

Joanikije je kazao, kako prenosi sajt Mitropolije, da su Perović i Jovanović zatražili da idu na nove dužnosti, te da je to uvažio i nagradio ih, "jer kao dobri, iskusni duhovnici mogu više učiniti u novim prilikama i u novim mjestima".

Dodao je, kako se navodi na sajtu MCP, da su dvojica sveštenika mnogo učinili na Cetinju, gdje su ostavili dubok trag, a da su prelasci na nove dužnosti sastavni dio dinamike crkvenog života koja je "spasonosna".

Bonus video: