Podatke o životnim stilovima dijele s tri uprave

Provjere pokrenute zbog sumnji u neslaganje između stvarnih i formalno prijavljenih prihoda i imovine

2687 pregleda 4 komentar(a)
S jedne od ranijih sjednica Savjeta, Foto: antikorupcija.me
S jedne od ranijih sjednica Savjeta, Foto: antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije ispituje životni stil više javnih funkcionera, dok Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i dalje izviđa slučaj bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Direktorica Agencije Jelena Perović je na jučerašnjoj sjednici Savjeta, koja je bila zatvorena za javnost, informisala članove da su pokrenuti postupci “u odnosu na više javnih funkcionera, u cilju utvrđivanja njihovog realnog imovinskog stanja”.

“Predmet provjere su slučajevi koji već neko vrijeme okupiraju pažnju javnosti zbog sumnji u neslaganje između stvarnih i formalno prijavljenih prihoda i imovine”, navodi se u saopštenju poslije sjednice.

Perović je prethodno, na konferenciji za novinare, koju je organizovala Agencija, kazala da su u toku tri takva postupka.

Iz Agencije je juče saopšteno da će u narednom periodu biti održani sastanci s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Uprave za prihode i carine i Uprave za katastar i državnu imovinu radi razmjene podataka i izrade metodologije za dubinsku provjeru imovine i prihoda javnih funkcionera.

“Vijesti” su početkom aprila objavile da je Agencija dostavila SDT-u prikupljenu dokumentaciju vezanu za stil života Hrapovića.

Tome su prethodili brojni medijski navodi koji upućuju da pojedini članovi porodice imaju životne stilove koji su daleko iznad prijavljenih prihoda Agenciji, poput njegove kćerke Selme Hrapović.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević kazala je za “Vijesti” da se ovaj predmet “nalazi u fazi izviđaja, a više podataka i informacija nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka koji je u toku”.

Bonus video: