Marković: Održati debatu o izboru generalnog direktora javnog servisa

Kako je naveo, debata bi obuhvatala plan i program kandidata, do toga da li je sporna bilo koja kandidatura i da li ispunjavaju uslove konkursa

16027 pregleda 30 reakcija 31 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Kandidat za generalnog direktora Radio televizije Crne Gore (RTCG) Nikola Marković predložio je održavanje debate o svim detaljima vezanim za izbor generalnog direktora javnog servisa.

Marković je u pismu generalnom direktoru Božidaru Šundiću i direktoru televizije Slavku Đurđiću istakao da je izbor generalnog direktora pitanje je od opšteg značaja za cjelokupno društvo i državu, te da javnost ima pravo da do detalja informisana o svim pojedinostima ovog postupka.

"Vjerujem da je od javnog interesa da čitav konkurs bude realizovan transparentno. Nadam se da je i svakom kandidatu u interesu da čitav postupak bude zakonit i bez i jedne kontroverze. Stoga smatram, ne miješajući se u uređivačku politiku, da bi bilo od javnog interesa organizovati debatu na RTCG u kojoj bi se raspravljalo o svakom detalju", napisao je Marković.

Kako je naveo, debata bi obuhvatala plan i program kandidata, do toga da li je sporna bilo koja kandidatura i da li ispunjavaju uslove konkursa.

"Vjerujem da bi javnost bila zainteresovana da čuje stavove kandidata, Savjeta, ali i sadašnjeg menadžmenta i uglednih pravnika. Moj interes je da se sve nedoumice otklone jer važnije je izabrati na zakonit način generalnog direktora od toga ko će to personalno biti. Kao čovjek ostvaren u novinarstvu nemam problem sa tim", zaključio je Marković.

Bonus video: