Slovenska plaža: Pristanište raj za narkomane, danju nelegalno kupanje

"Najgore je to što se kupaju tik pored broda, dok propeleri rade. Gledamo svakodnevno razne rizične situacije, pokušavamo da upozorimo ljude na opasnost, ali to je praktično nemoguće. Ovo je poslednji apel nadležnima, jer ako se desi neka nesreća, tada će biti kasno tražiti krivca", kazali su zakupci

21814 pregleda 33 reakcija 34 komentar(a)
Sa pristaništa, Foto: Privatna arhiva
Sa pristaništa, Foto: Privatna arhiva

Svako jutro zatičemo ogromno smeće, slomljene flaše po pristaništu, igle i špriceve, u moru plutaju razne boce od piva i smeće koje u toku noći bace, kazali su za Vijesti zakupci velikog doka na Slovenskoj plaži koji su zatražili od nadležnih da hitno reaguju i omoguće im da postave kapiju kako bi pristanište postalo bezbjedno mjesto.

Oni su naglasili da je tokom dana pristanište nebezbjedno te da svakoga dana postoji bojazan da se brojni kupači i oni koji nelegalno borave na njemu ne ozlijede.

“Pravo je čudo što do sada se niko nije povrijedio. Stotinjak puta dnevno brodovi iz Budve, Bara, Sutomora i Petrovca pristaju. Međutim, imate ljude koji sjede na doku na mjestu gdje brodovi pristaju, neko može da bude povrijeđen. Najgore je to što se kupaju tik pored broda, dok propeleri rade. Gledamo svakodnevno razne rizične situacije, pokušavamo da upozorimo ljude na opasnost, ali to je praktično nemoguće. Na stotine njih je na doku, kupa se. Zato tražimo da se postavi kapija koja bi bila zatvorena od 22 časa uveče do pet sati izjutra, kako bi spriječili noćna okupljanja”, naveli su zakupci.

Prema njihovim riječima tokom dana bi organizovali službu bezbjednosti kako bi se regulisalo nelegalno kupanje i boravak na doku.

“Ovo je poslednji apel nadležnima, jer ako se desi neka nesreća, tada će biti kasno tražiti krivca. Sada u špicu ljeta mora se riješiti ovaj problem a jedini način je da se postavi kapija”, naglasili su zakupci.

Bonus video: