Projekat vrijednosti 4.224 eura podržan je od Opštine Nikšić

Nikšić zaslužuje „Septembarske dane suvenira“

U sklopu projekta osam polaznica će proći obuku za izradu suvenira, a jedan mjesec biće otvorena i suvenirnica na jedan mjesec

2330 pregleda 0 komentar(a)
Tribina NVO "Nikšići", Foto: NVO „Nikšići“
Tribina NVO "Nikšići", Foto: NVO „Nikšići“

Nikšić, a i svi oni koji se bave domaćom radinošću, zaslužuju manifestaciju koja bi se zvala „Septembarski dani suvenira“ i koja bi pod sloganom „Rukatnice našeg grada“ bila održana na gradskom Trgu. To je rečeno tokom tribine koju je organizovala NVO „Nikšići“ u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira - novog turističkog proizvoda". Na tribini je, pored direktora i koordinatorke projekta, Dragoljuba Čvorovića i Jelene Peković, učestvovalo 17 žena koje se bave proizvodnjom suvenira.

„Zajednički su ukazali na potrebu saradnje sa Opštinom i pronalaženje odgovarajućeg prostora za otvaranje javne suvenirnice, da se plasiraju radovi na teritotiji Crne Gore i regiona, da se suzbije sivo tržište i preprodaja, nađe modalitet saradnje i registracija, da se pospješi domaća radinost i da se zaposle tri do četiri osobe sa Biroa rada. Posebno su zahtijevale da se kod opštinskih organa pokrene inicijativa za podršku i organizaciju manifestacije 'Septembarski dani suvenira' na trgu, gdje bi ove vrijedne žene izložile svoje rukotvorine pod sloganom 'Rukatnice našeg grada'", navodi se u saopštenju za javnost.

U sklopu projekta osam polaznica će proći obuku za izradu suvenira, a jedan mjesec biće otvorena i suvenirnica na jedan mjesec.

Projekat vrijednosti 4.224 eura podržan je od Opštine Nikšić i trajaće pet mjeseci.

Preporučujemo za Vas