Prodata Autobuska stanica u Herceg Novom

Postojeća Autobuska stanica koja je izgrađena prije više od pola vijeka odavno je neuslovna za turistički grad kakav je Herceg Novi
405 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2017. 15:40h

Vektra Boka AD prodala je za 370 hiljada eura Autobusku stanicu u Herceg Novom kompaniji Pejović.

“Na prvi oglas o prodaji Autobuske stanice koja se nalazi uz Jadransku magistralu, kao najbolji ponuđač izabrana je firma iz Bijelog Polja koja je ponudila 500.170 hiljada eura”, kaže predsjednik odbora direktora Milić Popović. Objašnjava da kada je poslije više od mjesec ta firma odustala od kupovine , izabrana je kompanija Pejović koja je bila drugorangirana. Prema nezvaničnim informacijama bjelopoljska kompanija nije uspjela da sa hercegnovskom lokalnom vlašću nađe “zajednički jezik” o valorizaciji Autobuske stanice. Predsjednik Opštine Stevan Katić demantuje da je sa njima bilo ko razgovarao o tome.

Podsjećamo da je i Opština Herceg Novi bila zainteresovana za kupovinu Autobuske stanice. Predlagano je da Vektra Boka koja na ime poreza na nepokretnosti duguje 1,7 miliona eura , dio duga “otplati” ustupanjem Autobuske stanice. Kako je taj predmet pred Apelacionim sudom, nakon što se Vektra Boka žalila na presudu u korist Opštine, takav dogovor nije bio moguć.

U međuvremenu su objavljena još dva oglasa o prodaji imovine Vektra Boka u kojima nije oglašavana prodaja Autobuske stanice. Jedan od bivših zaposlenih u Vektra Boki sumnja da ova prodaja liči na one mnogo puta viđene u Crnoj Gori, kada prvorangirani ponuđač planski odustaje, da bi se uz nižu cijena imovina prodala nekome poznatom kupcu.

Podsjećamo da je Privredni sud uveo stečaj u kompaniju Vektra Boka 13. juna 2015. Godine zbog duga od četiri miliona eura prema CKB. U decembru 2015. Godine izglasan je Plan reorganizacije, kojim je, kako kaže Popović, predviđeno da se obezbijedi 9 miliona eura za isplatu dugova prodajom imovine.

Nova stanica

Postojeća Autobuska stanica koja je izgrađena prije više od pola vijeka odavno je neuslovna za turistički grad kakav je Herceg Novi. Bilo je nekoliko predloga gdje bi trebalo izgraditi novu stanicu. PUP opštine je kao mogućnost gradnje nove stanice predvidio Solila i Šištet u Igalu i dvije lokacije u Meljinama.

Galerija

Bonus video: