Nikšić zaslužuje “Septembarske dane suvenira”

“Zajednički su ukazali na potrebu saradnje sa Opštinom i pronalaženje odgovarajućeg prostora za otvaranje javne suvenirnice, da se plasiraju radovi na teritotiji Crne Gore i regiona, da se suzbije sivo tržište i preprodaja..."

5107 pregleda 0 komentar(a)
Ukazali na potrebu pronalaženja odgovarajućeg prostora za otvaranje javne suvenirnice, Foto: NVO “Nikšići”
Ukazali na potrebu pronalaženja odgovarajućeg prostora za otvaranje javne suvenirnice, Foto: NVO “Nikšići”

Nikšić, a i svi oni koji se bave domaćom radinošću, zaslužuju manifestaciju koja bi se zvala “Septembarski dani suvenira” i koja bi pod sloganom “Rukatnice našeg grada” bila održana na gradskom Trgu.

To je rečeno tokom tribine koju je organizovala NVO “Nikšići” u sklopu projekta “Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira - novog turističkog proizvoda”.

Na tribini je, pored direktora i koordinatorke projekta, Dragoljuba Čvorovića i Jelene Peković, učestvovalo 17 žena koje se bave proizvodnjom suvenira.

“Zajednički su ukazali na potrebu saradnje sa Opštinom i pronalaženje odgovarajućeg prostora za otvaranje javne suvenirnice, da se plasiraju radovi na teritotiji Crne Gore i regiona, da se suzbije sivo tržište i preprodaja, nađe modalitet saradnje i registracija, da se pospješi domaća radinost i da se zaposle tri do četiri osobe sa Biroa rada. Posebno su zahtijevale da se kod opštinskih organa pokrene inicijativa za podršku i organizaciju manifestacije ‘Septembarski dani suvenira’ na trgu, gdje bi ove vrijedne žene izložile svoje rukotvorine pod sloganom ‘Rukatnice našeg grada’”, navodi se u saopštenju za javnost.

U sklopu projekta osam polaznica će proći obuku za izradu suvenira, a jedan mjesec biće otvorena i suvenirnica. Projekat vrijednosti 4.224 eura podržan je od Opštine Nikšić i trajaće pet mjeseci.

Bonus video: