Jočić: Smijenjena sam zato što sam Krivokapića nazvala pravim imenom

Smijenjena predsjednica UO NPCG kazala da je to javno preduzeće postalo jedna od rijetkih svijetlih tačaka u "posrnuloj ekonomiji današnje Crne Gore"

31791 pregleda 552 reakcija 167 komentar(a)
Jočić, Foto: Facebook/Demokratski front
Jočić, Foto: Facebook/Demokratski front

Marina Jočić, koju je Vlada razriješila sa mjesta predsjednice Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore, kazala je da je o toj odluci obaviještena nakon što je objavljena u Službenom listu. Ocijenila je da Vladi nije odgovarala uprava koja postiže mjerljive rezultate u "oporavku jednog propalog preduzeća".

Jočić je u video obraćanju ponovila uvrede koje je dan ranije izrekla na račun premijera Zdravka Krivokapića. Kazala je da dignute glave odlazi iz NPCG i da je ponosna što je dala svoj doprinos da Nacionalni parkovi postanu "jedno od najboljih preduzeća u Crnoj Gori".

"Bilo koja funkcija nije vrijedna da se zbog nje žrtvuje istina i raskrinka izdajnik", rekla je Jočić.

Istakla je da je, kada je stupila na dužnost, zatekla 3.000 eura na računu firme, te "kriminal, milionski dug, rasulo u organizaciji rada, rasipništvo, nedomaćinsko poslovanje".

"Za samo osam mjeseci, zajedno sa direktoricom Jelenom Kljajević i timom koji je sa žarom radio, uspjeli smo da značajno smanjimo dug. Juče je na računu poslije isplate zarada ostalo gotovo 550.000 evra, kupljene su nove kamere, čamci, oprema, vozila, organizovane nove službe, napravljena velika ušteda u poslovanju i još mnogo toga", naglasila je Jočić.

Vladu, kako smatra, očigledno ne interesuju navedeni rezultati, "iako teško da se bolji mogu zabilježiti u Crnoj Gori otkako je na njenom čelu Zdravko Krivokapić".

"Čak bih rekla, jedna od rijetkih svijetlih tačaka u posrnuloj ekonomiji današnje Crne Gore. Jasno je da zbog ovoga nisam smijenjena, nego zbog činjenice da sam pravim imenom nazvala osobu koja je 18 dana poslije izbora, sa cvijećem u ruci otišla kod Draginje Vuksanović, tadašnje predsjednice SDP, koja je isključena iz Crkve zbog glasanja za anticrkveni zakon u Skupštini Crne Gore".

Tamo je, tvrdi Jočić, Krivokapić na "najprizemniji način ogovarao" Demokratski front koji ga je postavio na čelo svoje izborne liste. "O tome je javnost obavijestio poslanik Raško Konjević koji je prisustvovao sastanku i čak slikao taj bogati buket. Taj podmetnuti kandidat je išao čak i na stan Ivice Stankovića, Vrhovnog državnog tužioca, i njegove supruge Draginje Vuksanović tražeći bez ikakvog srama i stida da budu osuđeni lideri DF u lažnom suđenju koje im je organizovao režim Mila Đukanovića."

Jočić je kazala kako u DF-u vjeruju da će javnost o tome uskoro obavijestiti neko iz SDP-a.

"Time je izdao i Crkvu koja ga je nametnula DF-u, i srpski narod i samo rukovodstvo Demokratskog fronta koje je podnijelo ličnu žrtvu da bi on bio tu gdje jeste. NJegova izdaja traje od prvog dana pobjede do danas, sledeći politiku DPS-a i svih neprijatelja srpskog naroda. Nosio je on u tom vremenu cvijeće i Milici Pejanović Đurišić i tamo ogovarao DF."

Jočić smatra i da bi bilo od izuzetne važnosti da se i neko iz Srpske pravoslavne crkve oglasi povodom "svih nepočinstava Zdravka Krivokapića". "Jer smo na njen zahtjev ovu osobu doveli na mjesto premijera, tako da je prirodno i logično da nam neko odgovori da li je ona obaviještena o ovim skandaloznim sastancima i razgovorima sa ljudima koji su isključeni iz Crkve. Kao vjernica i prva posleratna predsjednica 'Kola srpskih sestara' imam pravo da tražim i dobijem ove odgovore", kazala je ona.

Bonus video: