Požar na brdu Gorica stavljen pod kontrolu

Ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada dežuraće na brdu kako bi kontrolisali situaciju

30258 pregleda 620 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.08.2021. 21:00h

Požar koji je na brdu Gorica izbio oko 19.30 časova stavljen je pod kontrolu.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada dežuraće na brdu kako bi kontrolisali situaciju.

požar Gorica
foto: Boris Pejović

Požar je lokalizovan i uz pomoć dromadera Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore

Požar je opet zahvatio veliku površinu na Gorici, a vatrogasci sumnjaju da je opet podmetnut.

Vatra je buknula, iako su se iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada naveli da su juče ekipe bile na terenu i "nalivale površine da bi spriječili da opet izbije požar".

Vatra je zahvatila Goricu sa sjevernoistočne strane, otprilike na istom mjestu gdje je počeo katastrofalni požar prije nekoliko dana.

U požarima koji su, prethodno, u dva dana izbili na popularnom izletištu uništena je gromna površina zelenila, borovi i drugo drveće.

Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada u protekla 24 časa imali su 18 intervencija koje su se odnosile na požare trave i niskog rastinja, kontrolisano paljenje, hvatanje gmizavaca i ostale aktivnosti iz nadležnosti Službe.

Trava i nisko rastinja gorjeli su u Ulici Belvederskoj, Piperima, Zabjelu, Matagužima, Parcima, Botunu, Pavlovinama i kod Stočne pijace na Starom Aerodromu gdje se intervenisalo u više navrata iz razloga podmetanja požara.

"Do daljnjeg nastavljamo sa dežurstvom na brdu Gorica kao i redovne obilaske brda Ljubović i ostale kritične lokacije", saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Bonus video: