Milatović: Žalim zbog propusta, raduje buđenje institucija iz dugogodišnjeg zimskog sna

Milatović je na Tviteru koristio pogrešnu skraćenicu pa je umjesto ASK na više mjesta napisao AZK, skraćenicu koja se u javnosti koristi za Agenciju za zaštitu konkurencije.

19594 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da žali zbog propusta u vezi neprijavljivanja akcija u svom imovinskom kartonu, čime je potvrdio pisanje "Vijesti" da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila da su premijer Zdravko Krivokapić i više od polovine članova njegove Vlade prekršili Zakon jer nisu prijavili tačne prihode i imovinu.

Milatović je na Tviteru naveo da ga raduje "buđenje institucija u Crnoj Gori, uključujući i AZK, iz dugogodišnjeg zimskog sna".

"Cijenim ulogu AZK u društvu koje je od strane relevantnih međunarodnih partnera u prethodnom periodu ocijenjeno kao sistemski koruptivno. Ali ko radi, taj i griješi" napisao je Milatović.

Milatović je na Tviteru koristio pogrešnu skraćenicu pa je umjesto ASK na više mjesta napisao AZK, skraćenicu koja se u javnosti koristi za Agenciju za zaštitu konkurencije.

"Naime, tačno je da nisam prijavio "ženino" auto Renault Clio (2012), ali samo zato što u trenutku imenovanja više nije bilo naše - jer smo ga u prošloj godini i formalno ustupili mojoj majci (o čemu govori i priloženo rešenje Poreske uprave). Tako da ostaje da sam kriv zbog neprijavljivanja 247 akcija u preduzeću Montenegro Express koje sam kupio kada sam bio student, a koje su po poslednjoj kotaciji imali cijenu od 0.2e po akciji što znači da je vrijednost moje neprijavljene imovine bila punih 49e", naveo je Milatović na Tviteru.

Povezani članci

03. Avgust 2021.

Kažnjen Krivokapić i sedam ministara

Dodao je da već duži niz godina te akcije i ne kotiraji na berzi.

"Tako da je i pitanje bih li za moje studentsko ulaganje mogao danas dobiti i tih 49e, pa nije ni čudo što sam protekom godina na iste zaboravio. Žao mi je zbog nastalog propusta u vezi neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od 1e do 49e! koji sam uredno ispravio u sledećem izvještavanju prema AZK. Siguran sam da je AZK posvećen detaljnoj analizi imovine svih funkcionera (i prethodnih i sadašnjih), u svojoj ključnoj ulozi u borbi protiv korupcije na visokom nivou", napisao je Milatović.

Bonus video: