SDP Tivat: Komnenovićeva administracija netransparetno sklopila skupi aranžman sa "Morskim dobrom"

"Aktuelna vladajuća većina je obećavala građanima reviziju svih ugovora koje je sklopila prethodna vlast, a za rezultat imamo potpisivanje ugovora mimo tendera koji je po višestruko skupljoj cijeni nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu"

10144 pregleda 47 reakcija 13 komentar(a)
Lisičić, Foto: SDP
Lisičić, Foto: SDP

SDP Tivat kritikovala je način na koji je aktuelna gradska vlast koalicije NP-BF-GB potpisala ugovor o iznajmljivanju soptsvene gradske rive pristaništa Pine, sa čelinima JP Morsko Dobro iz Budve.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Komunalno preduzeće Tivat, uz saglasnost predsjednika Opštine Tivat Želja Komnenovića (NP), potpisali su utorak Sporazum o ustupanju na korišćenje pristaništa Pine, ukupne površine 365 kvadrata.

Sporazum se odnosi na period od jedne godine, a godišnja naknada za korišćenje pristaništa Pine iznosi 32.000 eura.

SDP je, kako je kazao član Glavnog odbora te partije Ćazim Lisičić, pozdravila ideju da se glavni opštinski resurs - Pine vrati građanima.

Ipak, ta partija koja glasom jednog svog odbornika daje podršku i natpolovičnu većinu aktuelnoj gradskoj upravi u lokalnom parlamentu, iskazala je i "zabrinutost zbog procesa i načina potpisivanja ugovora kao i visine cijene koju će platiti građani Tivta".

"Ne tako davno, pojedini članovi vladajuće koalicije su bili glasni iz opozicije kada je u pitanju JP "Morsko dobro" nazivajući ga "Morskim zlom" pa je sasvim opravdan interes javnosti šta sada kada su na vlasti motiviše vladajuću većinu da sa osmijehom potpisuju ugovore sa JP „Morsko dobro", saopštila je SDP, aludirajući na Bokeški Forum koji je do sada bio najglasniji u oštrim kvalifikacijama rada državnog JP iz Budve koje centraliziovano gazduje morskom obalom.

"Aktuelna vladajuća većina je obećavala građanima reviziju svih ugovora koje je sklopila prethodna vlast, a za rezultat imamo potpisivanje ugovora mimo tendera koji je po višestruko skupljoj cijeni nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. To je posebno problematično imajući u vidu da će se taj iznos isplaćivati iz budžeta Opštine, koji bi u godini pandemije sigurno mogao imati bolju namjenu. U trenutku kada je izvjesno da će morati da se ulože dodatni napori u sanaciji krize koju je napravila pandemija ovakav i slični nameti ne idu u prilog racionalnog rukovanja resursima", ocijenila je tivatska SDP.

Ta partija je poručila da će "kao i do sada, podržati dobre inicijative ali i ukazivati na anomalije kako bivše tako i aktuelne većine jer su građani Tivta siti "džentlmenskih" dogovora koji se uvijek završe štetom po budžet naše Opštine a time i štetom po naše sugrađane".

Bonus video: