Bešović rukovodi Operativnim štabom za zaštitu i spašavanje

Odluku o Imenovanju Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Vlada je donijela danas bez održavanja sjednice

7674 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Služba zaštite i spasavanja
Ilustracija, Foto: Služba zaštite i spasavanja

Vlada je imenovala Operativni štab za zaštitu i spašavanje kojim će rukovoditi Miodrag Bešović, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Operativni štab će imati još 18 članova, a imenovani su načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin, načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ljuban Tmušić, načelnik Direkcije za operativne poslove u Direktoratu za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Radomir Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Dragan Klikovac, v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović, v.d. direktorice Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Dušica Brnović.

Za članove su izabrani i direktor Uprave za vode Damir Gutić, v.d. direktora Uprave za šume Branko Janković, direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković, v.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, v.d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković, direktor Urgentnog centra KCCG Nebojša Brnović, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, načelnik Direkcije za šumarstvo u Direktoratu za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ranko Kankaraš, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Anka Vukićević, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova Branislav Karadžić.

Odluku o Imenovanju Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Vlada je donijela danas bez održavanja sjednice.

Bonus video: