Đukić: Kujoviću marketing bitniji od budućnosti građana

"Nizak je nivo javnog istupa Kujovića, pa i političke konfrontacije bez argumenata koji do sada nijesu bili svojstveni SNP-u i njihovom OO u Kolašinu"

3023 pregleda 266 reakcija 7 komentar(a)
Đukić, Foto: Grupa birača
Đukić, Foto: Grupa birača

Pisanjem saopštenja, samo radi pojavljivanja u javnosti i napadi na Grupu birača (GB) bez ikakvog razloga, predsjednik OO SNP Zoran Kujović liči na koalicione kolege kojima je bitniji marketing od budućnosti građana, saopštio je Milan Đukić iz kolašinske GB.

On kaže "da prljava medijska kampanja, u koju Kujovića guraju koalicioni partneri, ne priliči nikome, a pogotovu, ne SNP".

"Kujović, koji je još kao odbornik odnio neslavnu političku titulu "tuđa sreća", sad pokušava da u svoj lični rat sa predsjednikom Opštine i DPS-om uključi i GB. Predsjednik OO SNP Kolašin, koji je to postao sticajem nesrećnih okolnosti u toj partiji, očigledno ne poštuje norme dostojanstvene političke utakmice u gradu u kome se svi dobro poznajemo. Nizak je nivo javnog istupa Kujovića, pa i političke konfrontacije bez argumenata koji do sada nijesu bili svojstveni SNP-u i njihovom OO u Kolašinu. Pisanjem saopštenja samo radi pojavljivanja u javnosti i napadi na GB bez ikakvog razloga, Kujović liči na koalicione kolege kojima je bitniji marketing od budućnosti građana i koji ga guraju u prljavu medijsku kampanju koja ne priliči nikome, pogotovo ne njegovoj partiji“, piše u Đukićevom regovanju.

On tvrdi da je "očigledno je da je Kujović frustriran činjenicom da su ga zaobišle sve raspodjele direktorskih funkcija, pogotovo ona na Skijalištu Kolašin 1600, koju je otvoreno najavljivao“.

Prema Đukićevim riječima, predsjednik OO SNP „sad pokušava da se nametne na silu i pokaže agresivnost kojoj najlakše pribjegavaju oni bez znanja i integriteta".

"Ali, nije mu GB kriva za to, već čuvena „tabela o partijskoj raspodjeli funkcija po dubini“ za koju su mnogi iz državne vlasti tvrdili da ne postoji, a neki čak i lagali javno na televiziji, a da nijesu ni trepnuli. Lična promocija i nametanje u javnosti će teško ići, jer je Kujović već jednom pokazao da mu je bitnija njegova funkcija od radnih mjesta, bez kojih su ostali članovi njegove partije. Nije zaboravljeno da je za vrijeme vladavine njega i njegovih koalicionih partnera 2014-2018, bez posla ostalo najviše ljudi upravo iz SNP-a i GB. I pored toga, pričom o sistematizacijama, on ponovo pokreće hajku na iste one koje je sa koalicionim partnerima politički progonio i ostavljao bez posla", tvrdi Đukić.

Prema njegovim riječima, Kujović "koji je bio nezakonito zaposlen, priča i o "nepostojećoj službi menadžera", koja je po prvi put u istoriji Kolašina donijela preko 500. 000 eura iz IPA fondova EU“. Ne zna, napisao je Đukić, "da Evropa traži da u lokalnim samoupravama budu posebne službe za pisanje projekata".

"Međutim, on to ne može da zna, jer su "IPA fondovi", "pristupanje EU", pisanje hiljade stranica na engleskom i drugo, za njega - "atomska fizika". Po toj njegovoj logici nerazumnog političkog progona trebala bi da je „nezakonita“ i naša sistematizacija u Sekretarijatu za opštu upravu koja je obuhvatila pisarnicu i kompletan „stručni kadar“ koji smo zatekli 2018. godine. Zna se da Kujović ne govori istinu i da je funkciju vd načelnika Komunalne policije obnašao nezakonito. Javnosti su dostupni dokazi da nije ispunjavao zakonske uslove i da mu je inspekcija zabranila obavljanje te funkcije. Međutim, to njega nije spriječilo da demonstrira „visok politički moral“ i „brigu za građane“, a u svrhu lične političke promocije da napada „funkcionere“ i kadrove GB“. Muški bi bilo da g-din Kujović ličnu političku mržnju usmjerava na mene, a ne na pojedine kadrove GB koji vrijedno rade za svoj grad. Savjetujem ga i da ponovo ne raspiruje političku mržnju i atmosferu progona jer takav pristup politici ne donosi ništa dobro nikome, pogotovo ne razvoju i budućnosti Kolašina", poručio je Đukić predsjedniku OO SNP.

Bonus video: