Kujović: Objasnite kako ste Bulatoviću podmetnuli nezakonito donesenu odluku o organizaciji i načinu rada lokalne uprave

Kujović poručuje OO DPS da se o njegovom radu dok je bio na poziciji načelnika Komunalne policije “raspitaju i kod građana ali i zaposlenih u Služb”

10381 pregleda 96 reakcija 16 komentar(a)
Zoran Kujović, Foto: Privatna arhiva
Zoran Kujović, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) i bivši načelnik Kolašinske Komunalne policije Zoran Kujović kazao je da u svojim saopštenjima nije obraćo "nelegitimnom OO Demokratske partije socijalista (DPS), već predsjedniku Opštine Milosavu Bulatoviću”.

On je zatražio od te stranke da objasni, između ostalog, i “šta ih je podstaklo da nezakonito donesenu Odluku o organizaciji i načinu rada lokalne uprave podmetnu Bulatoviću”.

"Uvažena gospodo, koja rukovodite OO DPS-a u saradnji sa "nezavisnim" i politički izgubljenim partnerima iz Grupe birača, saopštenjem sam se obratio gospodinu Bulatoviću, kao predsjedniku Opštine, te nosiocu izvršne vlast. Želio sam još jednom da ga pozovem javno i transparentno da konačno počne sa poštovanjem zakona. Nijednom napisanom riječju nijesam se obratio nelegitimnom OO DPS, koji je svoju jačinu pokazao na poslednjoj sjednicama, na kojima su se članovi te stranke mogli prebrojati na prstima jedne ruke, ukoliko ne računamo partijske funkcionere, te tako zaboravio šta je to "kvorum", kazao je Kujović.

On traži da OO DPS objasnite kako je njegovo “navodno, nezakonito zaposlenje dovelo do osuđujuće presude po funkcionere te stranke”.

"Kada već, "skriveni" iza cijelog odbora, koji ne postoji, govorite o nezakonitostima i fiktivnim dokazima, građanima Kolašina objasnite kako je navodno moje nezakonito zaposlenje dovelo do osuđujuće presude po vaše funkcionere? Objasnite i kako je, kako rekoste, moje "samoimenovanje" , vas navelo da od 2018. godine grubo i nemilosrdno kršite zakone. Objasnite i kako su pojedini pojedini iz nepostojećeg odbora dizali ruku i tako pogazili, ne samo zakonm već i sebe”, poručuje predsjendik OO SNP i bivši načelnik Komunalne policije.

On DPS pita šta ih je podstaklo “da nezakonito urađenu Odluku o organizaciji i načinu rada lokalne uprave lukavo podmetnu predsjedniku Opštine i i navedu ga na formiranje nepostojeće Službe menadžera”.

"Da li vas je moje imanovanje podstaklo da, nezakonito urađenu Odluku o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, lukavo podmetnete predsjedniku i navedete ga da formiranjem nepostojeće Službe menadžera i sada opet trpi odgovornost od najavljene inspekcije? Da li vas je moje imenovanje podstaklo i da sistematizujete desetine radnih mjesta, kroz neusklađene sistematizacije, sve za nestručni "partijski" kadar koji sada napušta nepostojeći i u rasulu OO DPS i "sije strah" krivičnim prijavama zbog vjerovatno "čistih i zakonitih" radnji pojedinih partijskih i lokalnih funkcionera? “, pita Kujović OO DPS.

Kujović poručuje OO DPS da se o njegovom radu dok je bio na poziciji načelnika Komunalne policije “raspitaju i kod građana ali i zaposlenih u Služb”. Tek onda, poručuje on, mogu da sude. Novčana odšteta, kako je napisao, “može biti samo rezultat nezakonitih radnji i zaposlenja”. Kujović pita OO DPS čije su to greške.

“Na kraju poručujem političkim kukavicama iz OO DPS-a, koje imenom i prezimenom ne smiju stati iza saopštenja, kao i njihovom pomagaču sa crvenom fasciklom iz GB, da njihovo političko vrijeme prolazi. Poručujem da će zakon i pravda pobijediti, te dok sam predsjednik OO SNP uvijek ću raditi u interesu svih građana, za razliku od pojedinaca iz vaših redova koji isključivo zadovoljavaju lične i porodične interese”, zaključuje Kujović.

Bonus video: