DPS Kolašin: Kujović nije mario za javni interes kad je nezakonito zasnivao radni odnos

"Za razliku od Kujovića, mi se u saopštenjima nećemo baviti neprijatnostima na sjednicama OO SNP niti nas interesuju razlozi demonstrativnog napuštanja sjednica njihovih lokalnih funkcionera"

2900 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodnepartije (SNP) i bivši načelnik Komunalne policije u Kolašinu Zoran Kujović, tvrde u OO Demokratske partije socijalista (DPS) , “četiri godine bio je nazakonito na čelu službe i primao zaradu.

Tada, kako kažu iz OO DPS, “nije mario za zakon i javni interes”.

"Brzina odgovora bivšeg nezakonitog načelnika Komunalne policije , odnosno sadašnjeg predsjednika OO SNP, najbolji je dokaz slobodnog vremena kojeg na pretek ima ovaj funkcioner nekada jakog SNP. Razlog našeg oglašavanja je to što ne možemo ostati nijemi na licemjerno saoštenje bivšeg načelnika Komunalne policije, koji se naprasno sjetio zakona i javnog interesa. A dok je pune četiri godine nezakonito bio na čelu službe i primao zaradu nije mario za zakon i javni interes. Za razliku od Kujovića, mi se u saopštenjima nećemo baviti neprijatnostima na sjednicama OO SNP niti nas interesuju razlozi demonstrativnog napuštanja sjednica njihovih lokalnih funkcionera. Nećmo se baviti se baviti uzavrelom atmosferom i negodovanjima na sjednicama zbog nemogućnosti "uhljebljenja" na željena direktorska mjesta”, saopštili su iz OO DPS, u odgvoru Kujoviću, kojim, najvaljuju, zaključuju polemiku sa njim.

Za tvrdnje, koje su iz te stranke iznijeli, a koje se odnose na “Kujovićevo nezakonito zasnivanje radnog odnosa”, kažu, "postoje pisani dokazi u vidu više zapisnika i rješenja upravnih inspektora". Postoji dokaz, objašnjavaju iz OO DPS, i o tome da se Kujoviću "izričito zabranjuje vršenje poslova načelnika Komunalne policije zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova".

"Opet pitamo, zašto je predsjednik OO SNP Kolašin pristao da nezakonito zasnuje radni odnos i zašto je uprkos rješenju kojim mu se zabranjuje rad nastavio da rukovodi službom? Zašto, ako se isključivo vodio javnim interesom, ne vrati nadoknade za svo vrijeme nezakonitog rada? Koji su dokazi o godinama radnog iskustva podnešeni, a koje osporila upravna inspekcija? Ili je u pitanju ipak lični interes", pitaju predsjendika OO SNP iz OO DPS.

Kažu i da “o stanju u odboru DPS i Kujovićeve partije može biti riječi, tek kad SNP, kao nekad, samostalno izađe na izbore, umjesto što se skriva iza predizbornih koalicija“.

Bonus video: