Vodovod za Krtole "poješće" još 774.000 eura

Rok za završetak posla je 75 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem
0 komentar(a)
Krtole (novine), Foto: Siniša Luković
Krtole (novine), Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.11.2017. 16:32h

Ponuda kompanije “Erkang“ iz Podgorice od 774.109 eura sa PDV-om, prihvaćena je kao najpovoljnija na tenderu Opštine Tivat za rekonstrukciju vodovoda za Krtole, od kotorske raskrsnice do Solila.

Ostalih pet ponuda, koje su podnijele firme iz Podgorice, Nikšića i Herceg Novog, odbačene su kao neipravne.

To je epilog komplikovane tenderske procedure koja traje još od maja, a koju lokalna uprava sprvodi da riješi jedan i od većih komunalnih problema u Tivtu.

Odabrani izvođač će postojeći cjevovod promjera 400 milimetara, koji je izgrađen prije samo seam godina, ali je u međuvremenu pucao više od 60 puta, potpuno demontirati i zamijeniti novim od duktila, koje trpe veći pristisak u mreži.

Novi cjevovod opet će se postaviti u jednoj od kolovoznih traka lokalnog puta Tivat-Radovići, u dužini od oko 2.300 metara.

Posao podrazumijeva i radove na stabilizaciji terena u koji će se postavljati novi cjevovod, jer je riječ o močvarnom zemljištu punom podzemnih voda.

Novi vodovod gradiće se po projektu barske kompanije „Virmont“.

Rok za završetak posla je 75 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem.

Iako je u izgradnju tog vodovoda Opština Tivat uložila oko 700.000 eura 2010. godine, a u popravke brojnih havarija još više od od 300.000, niko u lancu lokalna uprava - izvođač - nadzor nije snosio bilo kakvu odgovornostt zbog nekvalitetnog obavljenog posla i štete pričinjene gradskoj kasi i mještanima Krtola koji su zbog pucanja cijevi često ostajali bez vode.

Bonus video: