Kolašin: Za preduzetnice 10 hiljada eura

Prednost će imati biznis ideje Kolašinki koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta

2833 pregleda 3 komentar(a)
Kolašin centar, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin centar, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin izdvojiće 10.000 eura za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu. Javni konkurs za raspodjelu tih sredstva biće otvoren do 30. avgusta.

Kako su saopštili iz Opštine, u prednosti će biti biznis ideje Kolašinki koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i podsticanje konkurentnosti privrede... Cilj je i da se podrži inovativnost i kreativnost, unapređenje turističkog proizvoda, diverzifikacija turističke ponude...

”Podržaćemo i projekte koji se odnose na razvoj organske proizvodnje, turizma, lova i ribolova... Cilj nam je i da pomognemo sugrađanke čije se poslovne ideje odnose na afirmaciju i valorizaciju kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti opštine. Takođe, među ciljevima ove vrste podrške je i doprinos očuvanju životne sredine”, objašnjavaju iz Opštine.

Sredstvima za podršku ženskom preduzetništvu Opština će sufuinansirati troškove tih projekata do polovine ukupnog iznosa.

Iz kolašinske lokalne uprave podsjećaju da neće podržati projekte koji su nadležnost ili odgovornost Vlade, kao što su, na primjer, formalno obrazovanje i formalna zdravstvena zaštita. Takođe, ni one koji se temelje na jednokratnoj izradi - štampanje knjiga, brošura, biltena ...

Kolašinska lokalna uprava je program podrške ženskom preduzetništvu pokrenula među prvima u Crnoj Gori, 2019. godine. Iznos opredijeljen iz budžeta u tu svrhu nije mijenjan minule tri godine.

Bonus video: