Bratić: U eri punoj izazova, sigurnije okruženje za omladinu potrebno više nego ikad

"Partnerski odnos državnih institucija prema mladima, uz puno uvažavanje njihovih ideja i kreativnosti, jedan je od najboljih pokazatelja spremnosti Vlade Crne Gore da radi na osnaživanju mladih kao aktivnih građana i pokretača pozitivnih društvenih promjena"

10223 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Bratić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Bratić, Foto: Gov.me/Saša Matić

Ministartsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta čestitalo je 12. avgust, Međunarodni dan mladih, svim mladim u Crnoj Gori, Evropi i svijetu.

"Mladi predstavljaju najsnažniju pokretačku snagu našeg društva i danas, u eri punoj različitih izazova, više nego ikada je potrebno da zajedničkim snagama stvaramo što sigurnije okruženje za našu omladinu. Vlada Crne Gore će, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture sporta i Upravom za sport i mlade, nastaviti da osnažuje koordinacione mehanizme sa cljem obezbjeđivanja snažne sinergije između svih relevantnih aktera omladinske politke, uz nezaobilaznu podršku međunarodnih organizacija i institucija kojima su mladi u fokusu", navodi se u čestitki ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Pored programa razvoja Evrospke omladinske kartice koji se realizuje uz podršku Evropske asocijacije omladinskih kartica, Ministarstvo i Uprava su, kako se navodi u saopštenju, ostvarili intezivnu saradnju sa Regionalnim savjetom za saradnju (RCC), UN sistemom i Misijom OSCE-a u Crnoj Gori kroz niz zajedničkih programa i projekata.

Najavljuju da će u narednom periodu raditi u partnerstvu i sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori na projektu koji ima za clj kreiranje Dijaloga između mladih i institucija.

"Strateško i programsko razvijanje društveno odgovornih programa za mlade, poput programa Evropske omladinske kartice u Crnoj Gori, biće u fokusu zajedničkog djelovanja Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Uprave za sport i mlade koji će u narednom periodu intenzivno raditi na kreiranju održivih rješenja za poboljšanje položaja mladih kao i njihovog ličnog i društvenog razvoja u svim oblastima od javnog interesa. Partnerski odnos državnih institucija prema mladima, uz puno uvažavanje njihovih ideja i kreativnosti, jedan je od najboljih pokazatelja spremnosti Vlade Crne Gore da radi na osnaživanju mladih kao aktivnih građana i pokretača pozitivnih društvenih promjena", zaključuje se u saopštenju Bratić.

Bonus video: