Ljekarima u Baru pomagaće kolege iz KCCG-a

Trenutno je na Kovid odjeljenju te zdravstvene ustanove 39 pacijenata, od kojih je kod njih 37 potvrđeno prisustvo virusa, a dvoje je na opservaciji

5792 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljekarima u Opštoj bolnici Bar, na Kovid odjeljenju, od naredne sedmice će svakog drugog dana pomagati kolege specijalisti iz Kliničkog centra Crne Gore, rečeno je Radio Baru i Bar infu iz te zdravstvene ustanove.

Broj inficiranih koronavirusom koji se liječe u Opštoj bolnici u Baru raste iz dana u dan.

Trenutno je na Kovid odjeljenju te zdravstvene ustanove 39 pacijenata, od kojih je kod njih 37 potvrđeno prisustvo virusa, a dvoje je na opservaciji.

Dvadeset devetoro oboljelih je na kiseoniku, a tri pacijenta, koji su smješteni u Jedinici intenzivnog liječenja, imaju težu kliničku sliku, od kojih su dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Nijedan pacijent, za sada, nije priključen na respirator.

"Od 39 hospitalizovanih pacijenata, sedamnaestoro je iz Bara, petoro iz Budve, petnaestoro iz Ulcinja, a dvoje oboljelih su turisti", kazao je pomoćnik direktora Barske bolnice dr Zoran Vojinović.

Apelovao je na građane da budu oprezni, da se pridržavaju propisanih epidemijskih mjera i vakcinišu u što većem broju.

Juče je u sali Gimnazije "Niko Rolović" počela imunizacija građana Fajzer vakcinom, najprije za vulnerabilne grupe, a danas od osam do 20 sati se mogu vakcinisati i svi ostali građani.

Bonus video: