Abazović: Krajnje vrijeme za dijalog o reformama u zdravstvu

"Lično ću se zalagati da u narednom budžetu bude sredstava za povećanje plata", kazao je potpredsjednik Vlade

11699 pregleda 287 reakcija 15 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Luka Zeković
Sa konferencije, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ocijenio je da je zdravstveni dijalog navodno u interesu i bivše i sadašnje vlasti, ali da je fokus na pogrešnim temama.

On je, na završnoj konferenciji "Razgovori u društvu - socijalni dijalog za bolju budućnost", rekao da je krajnje vrijeme da se povede dijalog o zdravstvenim reformama, kao jedne od najprioritetnijim, ne umanjujući značaj ekonomske, poreske, obrazovne...

"Lično ću se zalagati da u narednom budžetu bude sredstava za povećanje plata", saopštio je.

Abazović tvrdi da "ova država nema novca zbog bahatosti i javašluka".

"Moramo da vidimo kako se troši državni novac, da li ima više zaposlenih u menadžmentu ili odjeljenjima značajnim za zdravlje stanovništva, kako troši novac Fond za zdravstveno osiguranje. Ovdje nije cilj da se stvori utisak da je prije bilo sve loše, a sad dobro, ja sam došao da iznesem stav kao građnin da mnoge stvari ne štiimaju i nemaju zdravorazumsku logiku", kazao je Abazović.

On je ljekarima poručio da će u Vladi imati partnera ako uspiju da ostvarimo ekonomske efekte i suficite u budžetu i van sezone.

"Ubijeđen sam da postoji politička volja da se izađe u susret zdravstvenim radnicima, izgrade novi zdravstveni objekti, modernizuju postojeći", zaključio je on.

Bonus video: