Riješili problem sa septičkim jamama

Više od 60 domaćinstava u pljevaljskom naselju Dolovi na Gukama neće imati problem s izlivanjem kanalizacije

3120 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Višedecenijski problem s fekalnom kanalizacijom u naselju Dolovi II na Gukama konačno je riješen i više od 60 domaćinstava od danas neće imati problem s izlivanjem septičkih jama.

Radove na izgradnji nove mreže u potpunosti je finansirala Opština Pljevlja u vrijednosti od 89.108 eura, kako bi taj dio Pljevalja bio opremljen kanalizacijom u skladu sa standardima. Sve otpadne vode iz naselja Dolovi II sada se odvode u novoizgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda Židovići.

Mještani Dolova II potvrdili su da su zadovoljni urađenim, kao i da sada postoje svi uslovi da se u Jadranskoj ulici realizuju dalje aktivnosti koje će dodatno unaprijediti kvalitet života, u dijelu saobraćajne infrastrukture i rasvjete.

Višedecenijski problem s fekalnom kanalizacijom u naselju Dolovi II na Gukama konačno je riješen i više od 60 domaćinstava od danas neće imati problem s izlivanjem septičkih jama.

Radove na izgradnji nove kanalizacione mreže u iznosu od skoro 90.000 eura u potpunosti je finansirala Opština Pljevlja. Sve otpadne vode iz naselja Dolovi II sada se odvode u novoizgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda Židovići.

”Mještani Dolova II potvrdili su da su zadovoljni urađenim, kao i da sada postoje svi uslovi da se u Jadranskoj ulici realizuju dalje aktivnosti koje će dodatno unaprijediti kvalitet života, u dijelu saobraćajne infrastrukture i rasvjete. U okviru ovog projekta realizovano je i priključenje kanalizacione mreže za 40 domaćinstava iz Šavničke, Bjelopoljske, ulice Slobodana Sloba Dragaševića i dijela ulice Save Kovačevića na kolektor koji vodi otpadne vode u postrojenje u Židovićima, jer je do sada navedeni kolektor završavao obližnjim livadama i potocima”, saopšteno je iz Opštine Pljevlja.

Realizacija ovog projekta je najavljivana desetak godina.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović nakon obilaska završetka radova, najavio je da će u planu Budžeta za narednu godinu predvidjeti sredstva za izgradnju saobraćajnice u Jadranskoj ulici.

Bonus video: