"Most zatvoriti ili rekonstruisati, Opština Pljevlja se ogradila od rizika za živote ili eventualne povrede građana"

Pješački most u okolini Pljevalja u lošem stanju, civilni aktivista poziva opštinu da učini nešto

6060 pregleda 1 komentar(a)
Papića most samo najhrabriji smiju da pređu, Foto: Milorad Mitrović
Papića most samo najhrabriji smiju da pređu, Foto: Milorad Mitrović

Pješački most koji se nalazi nekoliko kilometra nizvodno od Pljevalja treba potpuno zatvoriti, ili rekonstruisati i obezbijediti za nesmetan i siguran prelazak građana.

To tvrdi predsjednik Ekološkog društva “Breznica” Milorad Mitrović, koji podsjeća da opština ima obavezu da vodi brigu i održava mostove.

Problem mosta koji se urušava, ističe on, lokalna uprava u Pljevljima riješila je postavljanjem table o zabrani prelaska.

”Opština čija je obaveza da održava i vodi brigu o mostovima se ogradila od rizika za živote ili eventualne povrede građana, koji prelaze ili namjeravaju preći ovaj most, tako što je postavila tablu upozorenja o zabrani prelaska. Tabla nije uočljiva već je postavljena na vrh nosećih stubova mosta”, tvrdi Mitrović.

Papića most, na rijeci Ćehotini, izgrađen je 1964. godine prije nekoliko decenija za potrebe stanovnika koji su živjeli na lijevoj strani obale ove rijeke.

Iseljavanjem i pražnjenjem sela potreba građana da koriste ovaj most je splasnula, a danas samo rijetki i najhrabriji se usuđuju da ga pređu.

Porodice koje su koristile ovaj most sada moraju da duplo daljim putem kruže do svojih domova. Oni su prinuđeni da do svojih kuća idu obilaznim putem oko 15 kilometara preko Komina i Dobrih voda.

Bonus video: