Demokrate: Predsjednik Opštine Kolašin bi da priključi pilanu na javni hidrant

Demokrate pozvale da se hitno obustave radovi, ili će, kako su kazali, podnijeti krivične prijave

11492 pregleda 298 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Demokrate Kolašin
Foto: Demokrate Kolašin

Kolašinski odbor Demokratske Crne Gore optužio je predsjednika Opštine Milosava Bulatovića da nezakonito koristi hidrantsku mrežu na šetalištu.

"Predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović nakon osuđujuće presude nastavio je da na još grublji način izigrava zakonske propise i gazi javni interes. I pored niza 'poslova' koje je u proteklih mjesec dana sproveo za sopstvene potrebe pred očima cjelokupne kolašinske javnosti, nastavio je da zloupotrebljava sva javna dobra u interesu svoje porodice. Pokrivajuće se čuvenom frazom 'predsjednik svih građana' drznuo se na novi podvig 'priključenja' svog nelegalne pilane na hidrantsku mrežu šetališta", navodi se u saopštenju.

Kolašin hidrant
foto: Demokrate Kolašin

Bulatović je, kako navode iz Demokrata, tako "po 'usmenom' odobrenju izvršnog direktora d.o.o. Vodovod i kanalizacija", angažovao lokalnog preduzetnika koji je u proteklih par dana napravio iskop za polaganje crijeva od hidranta na šetalištu do pilane koja je u vlasništvu predsjednika Opštine.

"Uprkos reakciji komunalne inspekcije i komunalne policije koja je izrekla kaznu izvođaču radova, predsjednik opštine je nastavio da vrši pritisak na izvođača zajedno sa direktorom vodovoda Momčilom Bulatovićem kako bi se crijevo položilo i objekat prikovčao nezakonito na hidrantsku mrežu, iako tako priključenje nije moguće, pogotovo ne u ovakvoj situaciji kada nema 'dokumentacije' o izvođenju radova niti odobrenja od nadležnih organa lokalne uprave. Da stvar bude gora, dok Kolašin u jeku sezone ima problema sa vodosnabdijevanjem, već od sudova osuđeni predsjednik opština pokušava potpuno nezakonito u svrhe privatnog biznisa, nelegalne pilane, pa sada hoće da otme vodu priključujući se - vjerovali ili ne! - na hidrant koji se koristi za protivpožarne svrhe", dodaju iz Demokrata.

Iz kolašinskog odbora te partije upozorili su nadležne da se, kako tvrde, planira i "polaganje crijeva pod okriljem noći", što se, kako su poručili, ne smije dozvoliti.

Demokrate su pozvale predsjednika opštine Milosava Bulatovića, direktora vodovoda Momčila Bulatovića, predsjednika upravnog odbora tog preduzeca Aleksu Rnkovića, te izvođača radova, da hitno obustave radove i "vrate prostor koji su devastirali" na šetalištu u prvobitno stanje. U protivnom će, kako navode, biti prinuđeni da javni interes i interes svih građana Kolašina zaštite podizanjem krivičnih prijava protiv njih trojice.

"Takođe, sve nadležne institucuje pozivamo da što prije reaguju u cilju zaštite javnog interesa kojeg uzurpira 'hidrant predsjednik'," zaključuju iz kolašinskog odbora Demokrata.

Bonus video: