Izbio požar i na Budošu nadomak Nikšića

Vatrogasci zbog nepristupačnosti terena pozvali u pomoć aviohelikoptersku jedinicu

4851 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na nepristupačnom dijelu planine Budoš nedaleko od gradske deponije koja se nalazi na oko šest kilometara od centra Nikšića u poslijepodnevnim satima izbio je požar koji gase aviohelikopterske jedinice.

Komandir Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću, Slavko Tadić, rekao je agenciji MINA da su zbog nepristupačnosti terena odmah pozvali u pomoć aviohelikoptersku jedinicu, kako bi se spriječilo veće širenje požara.

“Novi požar buknuo je danas i na Jasenovom Polju na drugom dijelu nikšićke opštine i skoro da nema područja da nije gorjelo tokom poslednjih 29 dana od kada se naše vatrogasno–spasilačke ekipe danonoćno bore sa vatrenom stihijom”, obrazložio je Tadić.

Aktivni požari su u Bresticama, Grahovu, Macavarama, Bratogoštu, Pilatovcima, Vraćenovićima, Pustom Liscu, Bršnu, Broćancu, Bijelim Poljanama, Ublima Čevskim, Zagradu, Barama Budoškim i Srijedama.

Vatrogasno-spasilačkim ekipama, kako je istakao Tadić, u gašenju požara pomažu i Aviohelihopterske jedinice MUP-a, Vojske Crne Gore, mještani i organizovani građani kako bi se izborili da sačuvaju kuće od vatrene stihije na najugroženijim područjima.

Bonus video: