"Vodu ćete dobiti tek kad počne sezona kiša"

“Ova apsurdna situacija traje već pola godine, a rješenja nema ni na vidiku”, saopštili su neki od mještana
127 pregleda 1 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shutterstock
voda, česma, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.11.2017. 20:00h

Više mještana naselja Tomba, Mirovica i Zaljevo saopštili su “Vijestima” da mjesecima imaju probleme sa vodosnabdijevanjem.

Prema ovim navodima, višečasovne restrikcije vode traju još od juna.

“Restrikcije vode je uvijek bilo u ljetnjim mjesecima i na to smo već naviknuti godinama unazad, ali, ova apsurdna situacija traje već pola godine, a rješenja nema ni na vidiku”, ističu ogorčeni mještani. U naseljima koja se snabdijevaju vodom sa izvorišta Zaljevo restrikcije se sprovode u dvije smjene - od 7 do 15 i od 15 -07.00.

Ventil se kod Guvna Askovića zatvara od 7 časova, kada vodu imaju potrošači Gornjeg Zaljeva, a od 15 sati ventil se otvara, čime je obezbijeđeno vodosnabdijevanje potrošača nizvodno od Guvna Askovića.

Tim povodom iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Bar, lokalnim elektronskim medijima saopšteno je da restrikcije traju zbog smanjene izdašnosti izvorišta zbog višemjesečnog sušnog perioda.

Iz preduzeća su ukazali da mještani Zaljeva mogu očekivati cjelodnevno snabdijevanje vodom “tek kada nastupi sezona kiša”. Pored toga, zasada je nerješiv problem i to što ne postoje tehničke mogućnosti da se do ovog dijela opštine dopremi voda sa bilo kojeg drugog izvorišta.

Bonus video: