Đukanović se vakcinisao: Najmanje što svako može da uradi za svoje i zdravlje najbližih

"Vakcine su najbolji izum moderne medicine, u značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani", napisao je Đukanović

44986 pregleda 1855 reakcija 127 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga primili su danas vakcinu protiv koronavirusa.

On je kazao da u pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, suočeni s naglim porastom broja oboljelih, u susret novoj školskoj godini i jesenjoj sezoni uobičajenih respiratornih infekcija, najmanje što svako može da uradi za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je da se vakciniše.

"Rješenja koja su dostupna su vrlo jasna, a na svima je da ih iskoristimo na najbolji mogući način. Vakcine su najbolji izum moderne medicine, u značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani, što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima", napisao je Đukanović na Tviteru.

Istakao je da se jedino vakcinacijom i poštovanjem mjera #DistancaRukeMaska možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima.

"A posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije. I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od kovida-19", zaključio je Đukanović.

Bonus video: